Memoriál J. Pospíšila

4. 6. se naši střelci ve složení Barča Hájková, Barča Neumannová, Matěj Zmátlo, Lukáš Novotný, Jirka Mejda, Lukáš Nykl a Venda Šmíd zúčastnili na střelnici v Hradci Králové – Třebeš Memoriálu J. Pospíšila. Zároveň tento závod byl pohárem Hradeckého a Pardubického kraje. Po studené sprše z Borku z 1. kola ČPTM musíme naše střelce pochválit. I přes drobné chyby byla radost koukat na to, jak procházeli závodem. Ztracenou jistotu nabírá Jirka, který výsledkem 560 (15. místo) sice neohromil, ale zařadil se zpět. Ostatní byli o fous (někteří o Krakonošův) lepší. Moc se nezadařilo Báře Neumannové (562 – třináctá). O další dva body ji přestřílel Lukáš Nykl (564 – dvanáctý), a ještě bod přidala Barča Hájková (565, jedenáctá). Matěj Zmátlo spokojený nebyl, ale i tak dal 578 a byl pátý. Nejlepší z mlaďasů byl Lukáš Novotný, který 580 a skončil třetí. Závod se podařil Vaškovi Šmídovi (589), ale jak se po  závodě vyjádřil: „Sakra, když se daří mně, tak se daří všem“, takže tento dobrý výsledek stačil pouze na šesté místo.

Druhé „kolo“ byl byl dostřel polohovky (3×20), kde se už tolik nedařilo. Barča Neumannová dal 542 (pátá) a Matěj 536 (sedmý) – zdánlivě slušné umístění, ale v celé kategorii jich bylo devět.

Obecně však musím hodnotit kladně celý závod, naši střelci se neztratili v mezinárodním obsazení, kdy do Hradce přijela polská výprava. Je co pilovat, ale vovovo tom to přece je…