Poděbradské víkendové soustředění

Aktuální fotografie

Pátek 24. červen 2016

Týden před velkým týdenním soustředěním v Karlových Varech se naši mladí střelci – obohacení o další střelce z Kolína 0105, Přezletic, Vlašimi a domácích Poděbrad –  sešli na víkendovém soustředění na střelnici v Poděbradech. Za velkého vedra jsme se sjeli v pátek navečer. Dali jsme večeři – co si kdo dovezl z domova, obsadili chatky. Doprovod a trenéři obsadili hlavní budovu střelnice a do pozdního večera připravovali akční program na víkend.

Sobota 25. červen 2016

Ráno v 7:15 budíček, poté rozcvička, ranní hygiena a snídaně. Od 9:00 nástup na střelišti, lehký stretching a hurá do toho. Vedro postupně narůstalo, trénink byl přerušován na krátký odpočinek a k doplnění tekutin. Trénink vedl novopečený trenér třídy C Libor Vadinský za pomoci Tomáše Zmátla. Já jsem se věnoval nastřelováním pušek pro Lukáše a Matěje. Původně plánované ukončení dopoledního tréninku ve 12:00 bylo o půl hodiny zkráceno a zakončeno opět protahovacími cviky. Poté následoval oběd, o který se postaral zejména Jirka Mejda (skrytý talent) za lehké pomoci Tomáše Zmátla a Libora Vadinského. Hlavní chod, sekačka s bramborovou kaší s okurkovým salátem se opravdu povedl. Následoval odchod na odpolední klid. Od 14:00 je plánován odpolední tréninkový blok, který bude pravděpodobně posunut z důvodu nesnesitelného vedra.

Slibovaný večerní příspěvek jsem nakonec přesunul na ráno. Odpoledne pokračovalo dalším tréninkem, který jsme oproti plánu posunuli o půl hodiny – vedro bylo opravdu nesnesitelné. Ale střelci ji zvládli i za podpory pitného režimu a přestávek. Ke konci tréninku již z dálky bylo slyšet blížící se  konec veder předznamenané krátkou přeháňkou v průběhu důkladných posilovacích cviků, které vedl nejzkušenější mladý střelec Matěj Zmátlo (Honzo, připravil si ho dobře :-). Tou dobou již Jirka Mejda pracoval na svém majstrštiku, nebojím se říct na chuťové onanii, na živáňské čili přerostlých špízů (uvidíte na fotkách, které zveřejníme až s rychlejším připojení). Zamaštěné spokojené huby mluvily za vše – nebojte, umyli si je než šli spát! Po jedenácté večerní dorazila i ohlašovaná bouřka, která kromě deště přinesla i příjemné ochlazení.

Neděle 26. červen 2016

Probuzení do sice chladnějšího rána, ale o to snesitelnějších podmínek. Dnešní den se ponese v duchu dvou skupin. Dopoledne obě party začnou protahováním a poté lehkým tréninkem. Po obědě jedna parta vyráží směr Plzeň na 4. kolo Duklácké mládežnické ligy, druhá má připraven krátký kontrolní závod, kterým završí toto krátké, ale myslím příjemné soustředění. Děkujeme střelcům za bezproblémové chování a dospělým za pomoc. Bylo ji potřeba pro zajištění tréninků, nákupů a občerstvení.