3. kolo ČPTM v Plzni

Český pohár talentované mládeže jde do finále a poslední kolo mohlo rozhodovat o nominacích do finále. Pro někoho velmi našlapané závody (střílela i vzduchovka i malorážka) provázelo hezké počasí i pohoda. Nejprve se střílela „vzdůša“, někteří borci si pak jen necelou hodinku odfrkli a mazali na „malorajdu“. Trio statečných ještě zůstávalo polohovku v neděli.

Výsledky vzduchovky provázely dobré výkony, přesto někteří střelci nebyli spokojeni, měli navíc. Matěj bral druhé místo s bodovým ziskem 403,7. Stále se zlepšující Lukáš Nykl nastřílel 382,7 a i Jirka se opět posunul o kus výš, tedy 350,2. Mezi děvčaty pátá Barča Neumanová nastřílela 396,1. Devátá Kačka si vystřílela 392,9.

V malorajdě  v kategorii dorostenců bral Matěj podruhé druhé místo s nástřelem 587/29 centrů. Neztratil se ani Tomáš Dvořák s nástřelem 567/22 centrů. Svou výkonnost potvrdil i Jirka Mejda s nástřelem 563/15 centrů. Nedařilo se vůbec Lukášovi Novotnému, který s nástřelem 558 a 11 centry vyskočil mimo své výkony a ve finále bude muset máknout. Svou formu nepotvrdil ani Lukáš Nykl s nástřelem 545 a 9 centry. Mezi děvčaty si nominaci vystřílela Denisa Vadinská, která nástřel 574 sice poctivě odpracovala, ale umí lépe. Dobře střílela Barča Hájková (569). Nedařilo se Barče Neumanové (566) a ještě víc Kačce Skalové (545).

Výsledky našich střelců nakonec nominovaly do finále tyto střelce:

VZPU
       Nominovaní:
Neumanová, Skalová, Zmátlo, Nykl
SM60
       Nominovaní:
Hájková, Neumanová, Vadinská, Dvořák, Mejda, Zmátlo, Novotný L.
SM 3×20
       Nominovaní:
Neumanová, Skalová, Zmátlo