Mistrovství ČR 2016 kulové zbraně

Tak a je po sezóně, chtělo by se říct. Ještě pár malorážkových závodů a je tu vzduchovka. Na republiku jsme odjížděli sice bez medailových ambicí, ale s tím, že pokud naši střelci potvrdí svojí letošní výkonnost, několik umístění v elitní desítce nás nemine. A to se nakonec potvrdilo i s dvěma umístěními na bedně.

Mistrovství ČR bylo naplánováno na tři dny. První den za nás bojoval pouze Václav Šmíd v kategorii mužů, který za 611,6 skončil na 26. místě. V pátek odjela bojovat i část našeho klubu, která střílí  polohový závod plánovaný na sobotu – dorostenky brzy ráno – a přespáním si šetřila drahocenný čas. Nejdříve šly na řadu dorostenky, které zastřílely svůj standard standardně. Bára Neumanová 548 a těsně ji unikla desítka – 11. místo, ihned za ní Kačka Skalová za stejný nástřel, ale horší počet centrových desítek. Po nich šel na řadu Matěj Zmátlo. Rostoucí forma ke konci sezóny slibovala zajímavý výsledek, ale jeden z nejhorších závodů v sezóně ho odsunul z první pětky i desítky. Za na jeho poměry podprůměrných 534 body bral 13. místo. Ale nakonec mu to vyneslo druhé místo v družstvech v sestavě Středočeské KS A.

A co neděle? Opět byly první na řadě dorostenky. Nejlepší byla Denisa Vadinská, která si opět vzpomněla na lepší část sezóny a výsledkem 579 bodů dosáhla na 10. místo. Bára umí o něco víc a za 576 brala 18. místo. Dobrého výsledku 563 body dosáhla na prvním svém mistrovství Bára Hájková, který stačil na 48. místo. Zklamáním byl výsledek Kateřiny Paprocké s 567 body, které stačily na 34. místo a bohužel i výsledek nijak nevybočující z mizerné sezóny Kačky Skalové – 548 a 60. místo. A následovaly dorostenci, kteří zaznamenali nejlepší naše individuální výsledky. Nejlépe nastřílel Matěj Zmátlo. Jeho 585 bodů stačilo na pěkné 6. místo. O místo za ním se umístil Lukáš Novotný s 583 body, přestože si zažil trochu stresu s vypadávajícím jezdcem v nástřelu s výměnou pět minut před koncem nástřelu, ale zvládl to na jedničku. Pokud budou oba na sobě nadále makat a posunou své osobáky k 590, můžeme se všichni těšit na příští sezónu. Lukáš Nykl nezklamal a 560 mu v první sezóně vyneslo 49. místo, Tomáš Dvořák umí víc a jeho 559 stačilo na 53. místo. Moc chtějící Jirka Mejda bral za 554 body 61. místo. V družstvech si opět na druhé místo sáhl Matěj Zmátlo se Středočeským KS A, Lukáš Novotný se Středočeským KS B na páté místo a naše družstvo s Lukášem Nyklem, Tomem Dvořákem a Jirkou Mejdou obsadilo 17. místo.

Co závěrem? Sice jsme na individuální medailový úspěch nedosáhli, ale tři umístění v první desítce jsou příslibem do další sezóny. A pokud se přidají a zlepší i ostatní, může to být příští rok lepší.

Odkaz na kompletní výsledky MČR 2016 kulové zbraně.