MČR 2017 – opět jsme cinkali

Naše nepočetná výprava vyrážela na Mistrovství České republiky už v pátek 8.9.2017, závod v polohovce (3×20) začínali naši borci střílet v půl deváté s nástupem v osm. Zatímco trenéři teprve rozlepovali očka a sháněli kafe, naši zkušení střelci už chystali zbraně na první disciplínu – klečáka. Mezi dorostenci zaúřadoval Matěj Zmátlo, který s 560 body bral DRUHÉ místo. První CINK. Lukáš Novotný s 541 body bral 14 místo, ostatní byli na zkušené. Matějův velmi dobrý výkon ve spolupráci s Ondrou Kupcem (SSK Mladá Boleslav) a Vláďou Lučanem (SSK Brandýs) vyneslo v soutěži družstev díky vyrovnaným výkonům 1. místo. Takže druhý CINK. Třetí cinknutí přineslo třetí místo opět v soutěži družstev – tentokrát v režii Jakub Říha (SSK Vlašim), Lukáš Novotný (SSK DDM Kolín) a Ondra Goldšmíd (SSK Brandýs). O další medaili v polohovém závodě se postarala Barbora Neumanová, která výsledkem 565 brala 1. místo a pro nás čtvrté cinknutí. Páté cinknutí přinesla opět soutěž družstev, kde středočeský tým ve složení Bára Neumanová (SSK DDM Kolín), Majda Linhartová (SSK Mladá Boleslav) a Eliška Desenská z SSK LOYD, které společným výkonem 1641 jen o tři body minuly druhé místo a skončily třetí. První den závodů tedy skončil pro náš klub jednoznačně úspěchem, naši střelci získali 5 medailí.

Neděle se nesla ve znamení „šedesátky vleže“. Bohužel mezi dorostenci se nezadařilo a nejlepšímu Matějovi Zmátlovi nástřel 583 (30x) stačil jen na šesté místo. Tuto sezónu laborujícímu Lukáši Novotnému dobrý výsledek 577 stačil jen na dvacáté místo. Bohužel Lukáš umí nastřílet mnohem lépe a i jeho průměrný výkon by stačil na umístění v první desítce. O tom je ale sportovní střelba. Někdy to jde a někdy nejde. Ostatní střelci splnili své průměry a nastříleli lépe – dá se říct, že „republiku“ poctivě odpracovali. To signalizuje dobrou práci střelců i trenérů, všech pět střelců (Zmátlo šestý, Novotný dvacátý, Dvořák dvacátý pátý , Nykl čtyřicátý třetí, Mejda čtyřicátý sedmý) se umístilo v první polovině startovního pole. Ač v jednotlivcích jsme na medaile nedosáhli, vyrovnané výsledky postavených týmů přinesli hned dvě medaile. O zlato se postarali Ondra Kupec (SSK Mladá Boleslav), Vláďa Lučan (SSK Brandýs)  a náš Matěj Zmátlo (SSK DDM Kolín). Stříbro uzmul tým ve složení Lukáš Novotný (SSK DDM Kolín), Jakub Říha (SSK Vlašim) a Vojta Novotný (SSK Kolín) a přidali tak sedmou medaili. Republika skvěle vyšla Báře Hájkové, která nástřelem 586 obsadila sedmé místo. Bára Neumanová s výkonem 580 bodů obsadila 14 místo. Denise Vadinské se moc nedařilo a výkon 568 stačil pouze na 43 místo. I přesto je to stále první polovina. Dalo by se říct dobré, ale Denča umí mnohem lépe. Příští rok bude líp :-). Neztratila se ani Terka Novotná, náš Benjamínek. Její premiéra měla číslo 539 a sedmdesáté místo. První sezóna? Super výsledek. Neměl bych zapomenout ani na neoblíbenou bramborovou medaili, která moc necinká, ale i tak nebyla špatná – a to na čtvrté místo našich střelkyň ve družstvech, o které se postaralo trio ve složení Barbora Neumanová (SSK DDM Kolín), Majda Linhartová (SSK Mladá Boleslav) a Eliška Desenská (SSK LOYD).

Na závěr bych rád poděkoval všem střelcům i trenérům, jelikož 7 cinknutí na mistrovství republiky bylo báječných a stejně tak i dobrá umístění ostatních. Zúročila se tak práce za celou sezónu a přinesla zasloužené výsledky.

Jirka

Komplet výsledky ze svazových stránek 

Pár mobilovek