Jedničkový víkend v Plzni

Jedničkové víkendové závody v Plzni nezačaly pro nás dobře. Z pohledu logistiky jsme museli řešit problém s nepojízdným autem, v kterém jela většina naší výpravy a pozdní nástup do závodu jednoho nejmenovaného závodníka taky nepotěší. No, nakonec ale všechno klaplo. Výprava byla rozebrána a dopravena do Plzně i za nezištné pomoci spřízněného klubu ze severu, díky kyvadlové dopravě s Plzně i posily z Louňovic a Kolína.

Jako první šli v sobotu junioři. Ve VzPu60 Matěj Zmátlo asi s ohledem na předchozí výsledky čekal víc a hranice 620 bodů zůstala nepokořena. Osobák těsně k 610 bodové hranici si posunul Lukáš Novotný ve své nepreferované disciplíně. Mezi juniorkami se ještě představila Barbora Hájková a i ta si vylepšila osobní rekord na 605,7 bodů. Ke svému osobáku se ve VzPu40 konečně přiblížila Denisa Vadinská. I Jirka Mejda nezklamal a výkon přes 380 bodů ho musel potěšit. Pozdní nástup do závodu včetně kyvadlové dopravy nakonec zvládnul i náš jediný pistolář v soutěži Miloš Novotný. Nástřel 531 bod považoval vzhledem k okolnostem za dobrý výsledek.

V neděli stejný výkon jako v sobotu předvedl pistolář Miloš, ale spokojen s ním nebyl. Zbytečné chyby ho připravily o lepší výsledek. Matěj Zmátlo se přiblížil těsně k 620 bodové hranici (619,1 bod) a vylepšil si tak sobotní výkon. Ostatní se už představili ve svých hlavních disciplínách. Lukáš Novotný v podstatě zopakoval výkon ze soboty a v disciplíně VzPu40 skončil na druhém místě za výkon 406,7 bodů. Bára Hájková překročila o bod a půl 400 bodů. Denisa Vadinská svůj sobotní výkon nezopakovala a hranice 390 zůstala nepokořena. Zklamáním, ale s fůrou zkušeností, opouštěl závod Jiří Mejda. Výborná první položka 102,5 bodů mu „vlezla“ do hlavy a následující dvě mu pokazily slibně rozjetý závod. Odnáší si ale poznání, že umí střílet vysoké položky, ale musí se s nimi naučit pracovat.