Poslední závody roku 2018

V předposledním adventním víkendu jsme se zúčastnili tří závodů, které završily hektický prosinec i rok 2018. V sobotu jsme se rozjeli směr Plzeň na poslední kolo Duklácké vzduchovkové ligy a na Vánoční cenu konanou v České Lípě. V neděli vyjeli směr sever do Liberce na třetí kolo Liberecké vzduchovkové ligy.

Začnu pěkně chronologicky v Plzni. Největšího úspěchu dosáhla Eliška Svobodová, která v posledním kole sice skončila na třetím místě, ale celkově ovládla svoji kategorii do 12-ti let. K tomu přidala nejlepší výkon za všechna tři kola ve stejné kategorii. Gratulujeme!

Duklácká mládežnická liga, Eliška Svobodová, 1. místo

Ve starší kategorii do 14-ti let si reputaci i chuť spravila Tereza Novotná, která po dvou nepovedených kolech sice nemohla pomýšlet na solidní celkové umístění, ale hlavně si chtěla vyzkoušet finále. To se jí nástřelem 316,1 povedlo. I ve finále si vedla výborně, přestože si poslední ranou „odstřelila“ vítězství a to o jednu desetinu bodu. Ale i s druhým místem byla spokojená, hlavně kvůli finálové zkušenosti. A co ostatní? Určitě lepším výsledkem se chtěla rozloučit s disciplínou VzPu30 vleže Denisa Vadinská, ale závod jí nevyšel. To samé platí na Vojtu Tandlera. Ani Aneta Hepalová si osobák neposunula, ale daleko za ním nezaostala.

Co se tou dobou dělo v České Lípě? Lukáš Novotný, ve stejné době, kdy střílela jeho sestra finále v Plzni, střílel závod VzPu60 juniorů. Nakonec z toho bylo druhé místo za nástřel 613,4 bodu. I Bára Hájková se činila a nakonec z toho bylo nepopulární čtvrté místo mezi juniorkami s výsledkem 606,0 bodu.

Vánoční cena, Lukáš Novotný, 2. místo

A co neděle? Nejdříve se představili nejmladší ve VzPu30 vleže. V kategorii do 12-ti let navázala na sobotní vítězství Eliška Svobodová, která ve třetím kole ovládla svoji kategorii výkonem 314,0 bodu. Ve starší kategorii do 14-ti let skončila třetí Tereza Novotná (315,2). Posunutím osobáku na 311,0 bodu se blýskl Adam Svoboda. Ale mám tak trochu obavy, jak ho vlastně naladit na takový výkon. Proč? Díky informačnímu šumu dorazil na závod bez vzduchovky a chtěli odjet domů. Ale díky zapůjčené vzduchovce a za pomoci samozvaného trenéra z řad pistolářů se podařila naladit poloha takřka ideální a byl z toho výborný výsledek. Protože neměl vlastní vzduchovku a střílel prvně na posuvné terče, tak prostě dělal jen to, co měl a zbytečně nic neladil. Sice mu v poslední položce začalo docházet, že z toho může být pěkný výsledek, ale zvládl to. No, snad si z toho vezme ponaučení, že to umí a je to jen o hlavě. Další nejlepší výsledek aktuální sezóny předvedl Vojtěch Tandler a konečně se přiblížil k hranici 310 bodů (309,5). I Aneta Hepalová se přiblížila k magické hranici 300 bodů (298,5), přestože to během závodu vypadalo, že s tím praští. Ale vytrvala a vyplatilo se.

Ve VzPu40 do 16-ti let i ve třetím kole nenašel přemožitele Lukáš Novotný. Přestože předvedl ránu 8,5 (no fuj, jak by podotkli trenéři), byl z toho výsledek 411,1 bodu. Osobák a konečně výsledek začínající číslicí 4 a to přesně 400,0 bodu si vystřílela Denisa Vadinská, která si tak spravila chuť po nepovedeném sobotním posledním závodu v disciplíně VzPu30 vleže. V novém roce ji budeme vídat pouze ve VzPu40. Hranici 400 bodů nepokořila Barbora Hájková, která s nadějí vyhlíží rok 2019, kde snad, jak všichni věříme, posune svoje výkony ku spokojenosti trenérů. Adam Hepal nenavázal na osobní výkon z Kolína a s výkonem 333,4 bodu nemohl být spokojený.

Duklácká mládežnická liga – fotografie a výsledky

Vánoční cena

Liberecká vzduchovková liga – výsledky a foto