Mezinárodní závody a Mistrovství Středočeského kraje

Výživný víkend začal už ve čtvrtek, kde trojice našich střelců nominovaných na mezinárodní závod GP Plzeň vyrazila do dějiště – střelnice Plzeň-Lobzy. O víkendu se konal v Benešově vzduchovkový závod Pohár města Benešova, který byl zároveň Mistrovstvím Středočeského kraje pro kategorii VzPu30 vleže.

Chronologicky začnu GP Plzeň. Kromě ostříleného borce Matěje Zmátla se na první mezinárodní závody vydala Barbora Hájková a Lukáš Novotný. V pátek se konal první závod, který přinesl individuální úspěch pro Matěje Zmátla. V kvalifikaci obsadil 7. místo, ale ve finále ukázal, že mu tlak sedí a soustředěným výkonem vystřílel třetí místo! Asi trocha nervozity svazovala Barču i Lukáše. Barča jela pěkně, ale vytrestala jí poslední položka, kvůli které přišla o osobák i lepší umístění. Lukáš se celý závod hledal, soustřel nebyl kvalitní. Přesto z toho byl slušný výsledek lehce pod hranicí 610 body.

Druhý den v sobotu už Lukáš ze sebe nervozitu shodil a vytvořil si nový osobák 615,6 bodu a těsně o jednu desetinu neprošel do osmičlenného finále. Nemuselo mu to moc vadit, protože oním osmým střelcem ve finále byl klubový kolega Matěj Zmátlo. Ten se opět ve finále neztratil a byla z toho čtvrtá příčka. Závod se vůbec nepovedl Barče, která nepřekročila hranici 600 bodů.

V Benešově jsme měli více střelců včetně našich začínajících, kteří startovali v kategorii VzPu20 leže s oporou. Nejlépe si vedla Kateřina Šátková, která skončila osmá. Svůj první závod i slušný výsledek (11.) si odstřílela Anna Mejdová. To samé platí i Sofii Samkovou (12.) i Kateřinu Křížovou (17.). Všechny čtyři patří mezi nejmladší naděje do budoucna.

Ostřílení borci se představili v dalších kategoriích. Nedařilo se Elišce Svobodové ve VzPu30 leže do 12ti let, která se v novém roce nemůže trefit. Jediný medailový zásek, ale za to ten nejvyšší, nám přinesla Tereza Novotná ve VzPu30 leže do 14ti let. Novým osobákem 318,0 bodu zvítězila a odnesla si i titul Mistr Středočeského kraje. Ve stejné kategorii se ještě představil Adam Svoboda (22.), Barbora Buncová (24.) a Aneta Hepalová (35.). Všichni sice nastříleli kolem svých maxim, ale ta zatím nestačí na nejlepší. Obzvláště v této vyrovnané kategorii.

Pohár města Benešova, VzPu30 leže do 14ti let, Tereza Novotná, 1. místo

Ve VzPu40 dorostu se představili Marek Čablík a Adam Hepal. Oba nenavázali na výborné výsledky z minulého víkendu a skončili v poli poražených.

Výsledky GP Plzeň – 1.den

Výsledky GP Plzeň – 2.den

Výsledky Pohár města Benešova