VC Poděbrad – memoriál Josefa Vlčka, HOPES 2019

Naši střelci se představili na dalším závodu v téměř domácím prostředí střelnice SSK Bohemia Poděbrady a nejlepší z našich i na mezinárodním závodu nadějí HOPES v Plzni Lobzích.

HOPES 2019 přivítal nadějné střelce už ve čtvrtek. Náš klub reprezentovali Bára Hájková a Lukáš Novotný. Přestože se v mezinárodní konkurenci na přední příčky neprosadili, jejich výkony byly podstatně lepší než na předchozí mezinárodní akci Poháru Osvobození. Výkony na hranici osobáků, v některých disciplínách i jejich vylepšení. Určitě nezklamali.

V Poděbradech se o víkendu představil aktivní zbytek klubu. I s ohledem na dovolené to byli celkem čtyři střelci. Čerstvý otec Václav Šmíd obsadil třetí místo v LM60 nástřelem 587 bodů. V dorostu byla nejlepší Denisa Vadinská s 584 body (6. místo) a po delší době se závod vydařil i Tereze Novotné, které 580 bodů stačilo na 10. místo. Konečně se probudila i Aneta Hepalová, která si výkonem 556 bodů vytvořila osobák a začíná tlačit na bráchu Adama, který dal jen o pět bodů víc. Začni makat, Adame, ségra ti dýchá na záda!

V neděli se někteří představili i v polohovém závodu. V SM3x20 dorostu skončila na třetím místě Denisa s výkonem 554 body. Na sedmém místě skočila Tereza, která si ve druhém závodu posunula osobák na 526 bodů. V LM3x20 si druhé místo odnesl Tomáš Dvořák za 520 bodů.