Souhrn od závodu Potkali se u Kolína – KZR, ČPM, LDML a VC Poděbrad

Po delší době přináším souhrn událostí za poslední měsíc, které vyvrcholily finálovým kolem KZR (Kontrolní závod reprezentace) a ČPM (Český pohár mládeže, v minulosti známý jako Český pohár talentované mládeže).

Před finálovými koly jsme se od našeho závodu Potkali se u Kolína 2020 zúčastnili třetího kola ČPM a KZR, dále finálového kola Letní mládežnické ligy a také závodu VC Poděbrad.

Ve třetím kole ČPM konaném v Plzni 15. – 16. srpna se Eliška Svobodová, Aneta Hepalová a Adam Svoboda pokusili vylepšit si svoje postavení v průběžné kvalifikaci, ale bohužel se jim to nepodařilo.

Na třetím kole KZR konaném opět v Plzni se o týden později slušně prezentoval Lukáš Novotný v disciplíně LM 3×40 ran, kdy se v obou závodech přiblížil hranici 1150 bodů a jednou se dostal i do finále pro osm nejlepších. Pomalu si cestu vzhůru razí i Bára Hájková, zejména v disciplíně VzPu 60.

V poslední den KZR se konalo i poslední třetí kolo Duklácké mládežnické ligy, kde se Tereze Novotné podařilo celkově zvítězit v kategorii SM 3×20 mezi dorostenkami. Elišce Svobodové ani Anetě Hepalové se v SM 60 mezi dorostenkami nedařilo. Naopak Adam Hepal zaznamenal nejlepší výsledek sezóny – 571 bod v SM 60 v dorostencích.

V Poděbradech se o víkendu 29.-30. srpna konala VC Poděbrad – Memoriál Josefa Vlčka. V sobotu se konal polohový závod, v neděli závod vleže. V sobotu se na bednu probojovala Tereza Novotná v SM 3×20 dorostu – 3. místo, 563 body. Bratr Lukáš v LM 3×20 mužů, juniorů bral 2. místo za 572 body. Druhé místo vybojovala i Barbora Hájková mezi ženami, juniorkami za nástřel 566 bodů. V neděli se Lukáš prezentoval výborným výsledkem 594 body a jen o bod za olympijským vítězem Miroslavem Vargou skončil druhý mezi muži, juniory. Na druhém místě skončila mezi ženami, juniorkami naše Bára výkonem 584 body. V dorostu brala Tereza za výkon 582 body 8. místo. Nejlepší výsledek v sezóně 574 body si vystřílel Adam Svoboda. Nedařilo se naopak Elišce Svodové ani Anetě Hepalové.

Do finálového kola ČPM se Tereze Novotné podařilo kvalifikovat do všech disciplín. Bohužel se jí nepodařilo zopakovat výborné výsledky z předchozích závodů i kol, ale propadák to určitě nebyl – 11. místo v SM 60 (579 b.), 11. místo ve VzPu 40 (400,2 b.) a 14. místo v SM 3×20 (545 b.). Elišce Svobodové v SM 60 ani Anetě Hepalové ve VzPu 40 se také nepodařilo přiblížit k sezónním maximům. Eliška 578 b. (12. místo) a Aneta 383,3 b. (24. místo).

Více než slušně si vedl Lukáš Novotný ve finále KZR. V disciplíně LM 3×40 si v pátek vystřílel osobák 1154 body, s kterým se probojoval do finále, kde nakonec skončil sedmý. V neděli ve VzPu 60 si opět vylepšil osobák na 618,2 body a ve finále skončil na pátém místě. Mezi ženami, juniorkami se představila i Bára Hájková. V polohovém závodu dala slušných 1143 body a ve vzduchové pušce 616,0 bodů.

Malorážková sezóna se blíží k závěru. Ještě nás čeká VC Přezletic (krajský přebor), Mistrovství ČR kule a sezónu zakončíme, jako obvykle, VC Kamarádů.