MČR kule 2020

O víkendu 18. – 20. září se tradičně na střelnici v Plzni Lobzích konalo Mistrovství ČR v kulových disciplínách. Vyvrcholení malorážkové sezóny, kterou na začátku poznamenala opatření proti Covid-19, se nemohli zúčastnit všichni naši střelci, protože povinná karanténa postihla naše střelce. Naštěstí ne všechny, ale i tak to byla citelná ztráta.

A jak jsme nakonec dopadli? Největší naděje jsme upírali ke startům Barbory Hájkové. V disciplíně SM 3×40 si v základním závodu vytvořila osobák výkonem 1158 bodů a v osmičlenném finále skončila nakonec na pěkném sedmém místě. S družstvem Středočeského KS pak získala stříbrnou medaili. V disciplíně SM 60 ran vleže obsadila 9. místo za nástřel 615,3 body a s družstvem Středočeského KS získala bronzovou medaili.

Václav Šmíd v LM 60 ran vleže obsadil 15. místo za nástřel 611,5 bodů.

A naši nejmladší? Nejlépe zastřílela Eliška Svobodová. Slušný nástřel 581 bod v silné konkurenci stačil na 13. místo. Závod se nepovedl Anetě Hepalové. Nástřel 555 bodů byl jedním z jejích nejhorších výsledků sezóny. Adam Svoboda nastřílel na jeho poměry slušně, ale s 563 body nemůže pomýšlet na lepší umístění než jeho konečné 62. místo.