Vyvrcholení malorážkové sezóny

Od našeho posledního příspěvku, což byl náš závod Potkali se u Kolína 2021, uteklo hodně vody a volný čas se nějak ztratil v historii tréninků i v rychlém sledu závodů, většinou jedničkových. K sepsání něčeho obsáhlejšího jsem se dostal až nyní, částečně i pod dojmy z víkendového Mistrovství ČR v kulových disciplínách. S ohledem na počet našich aktivních střelců bylo úspěšné, ale to předbíhám.

KZR, KSZ a ČPM

Po našem závodu následovaly v rychlém sledu třetí společné kolo ČPM (14. – 15. srpen) a třetí kolo KZR a KSZ (20. – 22. srpen) na střelnici v Plzni-Lobzích. Oba poháry vyvrcholily finálem na stejné střelnici společným prodlouženým víkendem 3. až 5. září. Na velkém poháru nás reprezentovali Bára Hájková s Lukášem Novotným. Bára pokračovala v průměrných výsledcích a vysloveně se jí v žádné disciplíně nepovedl super výsledek. Lukáš sváděl marný boj v polohových disciplínách, ale povedl se mu finálový závod ve vzduchovce, kdy si konečně zapsal pěkný výsledek 623,6 a opět si zastřílel finále. V něm se mu již nedařilo a skončil osmý. Fakt, že si na všech startech v poháru vystřílel finále, společné pro juniory i muže, je velkým příslibem do nadcházející vzduchovkové sezóny.

Výsledková listina 3. kola KZR
Výsledková listina 3. kola KSZ
Výsledková listina finále KZR


V malém poháru nás letos reprezentovalo trio dorostenek – Terka Novotná, Aneta Hepalová a Eliška Svobodová, doplněné o dorostence Adama Svobodu. Dívkám se podařilo kvalifikovat i do finálového kola do všech disciplín s výjimkou u Elišky, která se kvalifikovala do vzduchové pušky a disciplíny SM60. Adamovi se nepodařilo kvalifikovat ani do jedné z disciplín, které v poháru střílel (VzPu40, SM60).

Ve finálovém kole poháru ČPM se dařilo Terce. Dostala se i na bednu (3. místo) ve vzduchovce VzPu40, vystřílela si páté místo v polohové disciplíně SM3x20. Vleže se jí už tolik nedařilo, stále si zvyká na novou polohu. Aneta se v posledních závodech stále zlepšovala a posouvala si hranice osobáků, hlavně ve standardu. Finálové kolo jí ovšem nevyšlo. I Eliška se po výborných výsledcích na začátku sezóny v jejím zbytku hledala hlavně v poloze vleže a finálové kolo nebylo výjimkou. V jejím případě je na vině měsíční výpadek tréninku na začátku prázdnin a kombinace standardu a polohy vleže v její první sezóně, kdy rovnocenně střílela obě disciplíny.

Výsledková listina 3. kola ČPM
Výsledková listina finále ČPM

 

Podzimní cena Přezletic/Přebor Středočeského kraje

Týden po finále pohárů proběhlo na střelnici v Přezleticích i přebor Středočeského kraje. Účast sice nebyla taková, jakou by si závod zasloužil, ale stalo se. V tomto směru se připravuje změna pro příští rok, ale to je na jiné povídání.

Lukáš si vystřílel druhé místo vleže o bod za vítězem. Pěkný výsledek a nepopulární čtvrté místo si odnesla Aneta. Terce, Elišce i Báře se výsledkově v disciplíně 60 ran vleže moc nedařilo. Zato ve standardu 3×20 ran si Bára odnesla titul přeborníka kraje v dorostu, Terka ji na bednu doprovodila na druhém místě.

Výsledková listina Podzimní ceny Přezletic

 

Mistrovství ČR v kulových disciplínách

Jak už jste si asi všimli, tuto sezónu pravidelně střílela jen hrstka našich střelců, ale to neznamenalo, že jsme na mistrovství byli jen do počtu. Po loňském výsledkově chudším mistrovství pro náš klub, kdy chyběli sourozenci Novotní (Covid-19 karanténa), se letos náš klub zapsal do historie výsledků tučnějším písmem.

Pátek 17. září

V pátek byly na programu mistrovství závody vleže LM60 ran juniorů a mužů. V juniorech si Lukáš myslel na lepší výsledek, než na jaký nakonec dosáhl, ale jeho individuální okamžik měl ještě přijít. S družstvem KS Středočeského kraje se umístil na druhém místě. Slušně zastřílel i Václav Šmíd mezi muži.

MČR 2021 – Vojtěch Záborec, Lukáš Novotný, Ondřej Semecký, 2. místo, LM60 družstva, junioři

 

Sobota 18. září

V sobotu byly na programu polohové disciplíny, které nám přinesly řadu úspěchů v jednotlivcích i družstvech. Stříbrnou jízdu sourozenců Novotných načala Terka. Vyrovnaným osobákem 570 bodů zaostala jen o jeden bod za prvním místem!

MČR 2021 – Terka Novotná, 2. místo, SM3x20 dorostenky

Anetě se již tolik nedařilo jako v posledních závodech, ale vysloveně nepropadla. Výsledky Terky i Anety přispěly do krajského družstva, které doplnila Kristýna Palanová z SSK LOYD a společně se umístily na třetím místě.

MČR 2021 – Terka Novotná, Kristýna Palanová, Aneta Hepalová, 3. místo, SM3x20 dorost, družstva

Eliška se taky nenechala zahanbit při svém prvním startu na mistrovství v této disciplíně a vylepšila si osobák.

Lukáš mezi juniory asi nechtěl doma umývat nádobí a napodobil umístění sestry. Ve finále disciplíny LM3x40 podal stabilní výkon bez úletů, který ho vynesl na konečné druhé místo! Slovy nejmenovaného: „Na invalidu dobrý!“.

MČR 2021 – Lukáš Novotný, 2. místo, LM3x40 junioři

Bára v disciplíně SM3x40 mezi juniorkami neměla svůj nejlepší den. Pravděpodobně to byl její nejhorší standard sezóny, ale i přesto obsadila třetí místo s družstvem Středočeského KS.

MČR 2021 – Barbora Hájková, Barbora Dubská, Magdalena Linhartová, 3. místo, SM3x40 družstva, juniorky

 

Neděle 19. září

Naopak v neděli Bára si zastřílela osobák, ale nakonec skončila na nepopulárním čtvrtém místě v disciplíně SM60 ran vleže. Její výsledek však pomohl k třetímu místu družstva Středočeského KS.

V dorostu se moc nedařilo Adamovi, ale kdo netrénuje, nemůže čekat zázraky. Mezi dorostenkami se dařilo Terce a po delší době dala hodnotný nástřel 588 bodů. Nakonec z toho bylo páté místo, bod od medaile. Od Anety i Elišky jsme čekali o něco lepší výsledky, ale k radosti trenérů všechny tři dosáhly na třetí místo v družstvech – po dlouhé době kompletního družstva našeho klubu! Tyhle holky jsou prostě velkou nadějí našeho klubu do budoucna.

MČR 2021 – Eliška Svobodová, Terka Novotná, Aneta Hepalová, 3. místo, SM60 družstva, dorost

Výsledková listina Mistrovství ČR v kulových disciplínách

 

Příští víkend nás čeká tradiční rozlučka s malorážkovou sezónou na Ceně kamarádů a pak rychle do vzduchovkové sezóny. Odložená mistrovství roku 2021 ve vzduchovkových disciplínách nás čekají velmi záhy – 16.-17. října, resp. 21. listopadu (mládež).