1. kolo ČPTM – 21. května 2016

V Českých Budějovicích by chtěl žít každý! Se vzpomínkou na repliku z jedné divadelní hry se vracím k 1. kolu ČPTM, které se opět konalo na střelnici Borek u Českých Budějovic.

Jako ze špatného snu museli připadat naši trenéři po 1. směně SM, kde startovali naši až na výjimky zkušenější střelci. Bohužel, výsledky u některých střelců tomu neodpovídaly a zůstaly za očekáváním. Zkušený Matěj Zmátlo dal pouze 568 a bylo z toho 18. místo, Tomáš Dvořák nenavázal na výkon z minulého týdne a za 555 bodů bral 39. místo, snad jen Lukáš Nykl, který startuje v první sezóně, nezůstal za očekáváním a vystřílel 552 a 42. místo. Totální propad předvedl Jirka Mejda, jehož 518 bodů a předposlední místo, je propastně daleko za výsledky, které dosahoval v minulé sezóně. Pevně věříme, že si z toho vezme ponaučení a opět začne makat a nevymýšlet svoje teorie a polohy. Ještě bych neměl zapomenout na Lukáše Novotného, který si jako jediný z našich dorostenců sáhl nakonec na body za výsledek 572 a 13. místo. I od něj jsme čekali o několik bodů více, které by ho posunuly výše. Ale to jsou kdyby. Makat musí, jako ostatní.

O něco lepší to bylo v dorostenkách. Bára Neumanová vystřílela 568 bodů a dosáhla na 9. místo. Ihned za ní skončila Denisa Vadinská s 566 body, která tímto výsledkem nezklamala. Spíš naopak. Obě tedy dosáhly na body. Zklamáním je výkon Kačky Skalové, které 555 bodů stačilo na 17. místo. Po dobrých výsledcích z prvních závodů si Barča Hájková vybrala horší výsledek a 537 bodů jí stačil pouze na 25. místo.

Ale asi pomohla slova trenérů, zejména „vlídné“ hodnocení Tomáše Zmátla pokropilo střelce jako živou vodou pro odpolední závod vzduchová puška 40 ran. Matěj Zmátlo za osobák 404,4 dosáhl na „bednu“ a 2. místo, stále zlepšující se Lukáš Nykl dal 373,3. Jeden z prvních závodů ve VzPu si vyzkoušel Jirka Mejda a Tomáš Dvořák, kteří však skončili na chvostu startovního pole. Pro ně je to hlavně velká zkušennost. V dorostenkách zvítězila naše Bára Neumanová s výkonem 402,0, osobákem se blýskla i Kačka Skalová, které 399,6 vyneslo 3. místo.

Druhý den byl na pořadu závod SM 3×20 ran. Dalším osobákem se blýsknul Matěj Zmátlo, kterému 554 body opět vyneslo 2. místo. V dorostenkách startovalo pouze 6 závodnic. Obě naše střelkyně dosáhly na průměrné, resp. podprůměrné výsledky. Bára dosáhla s 532 body na 3. místo, Kačka za 522 body brala 4. místo.

Tak, jak to vypadalo bídně po 1. směně SM 60, musíme být s některými výsledky nakonec spokojeni.

Celkové výsledky 1. kola ČPTM.

 

A komentář od Jirky – jen v bodech… (no, když už jsem se s tím psal…)

21.5.2016 odstartovala Tour de ČPTM (čti – Český pohár talentované mládeže). Toto bylo první kolo, které:

  • v SM60 se moc nepovedlo (někteří (Jirko!!!) dali osobák, bohužel z druhé strany), ale slovy trenéra: „ústav vyjel na výlet“ zhodnotil práci (bez ohledu na výsledky) všech našich střelců (byl jsem u toho, když jim vypral kožich, ale pšt)
  • u malorajdy tedy jediné dvě pochvaly šly k Barče a Lukášovi, kteří tzv. „splnili“

 

  • naopak ve VzPu40 byla radost se na naše střelce koukat, protože si vzali slova trenéra k srdci (a opět bez ohledu na výsledky) dělali vše, co měli
  • výsledky na sebe nenechaly čekat

 

  • no a v neděli polohovka
  • opět to bylo na pochvalu a opět výsledky byly adekvátní práci našich střelců

 

  • catering (řízky se salátem aj.) byl exkluzivní, ale slovy klasika: „tady vařej dobře, já sem občas chodím“ se dá shrnout to, že někteří (doprovod, doprovod, doprovod,…) jezdí na závody, kde se dobře jí