O pohár ředitele DDM 2016 – výsledky a pár slov

O pohár ředitele DDM 2016 – propozice

O pohár ředitele DDM 2016 – výsledky

Fotogalerie

Děkujeme všem za účast a výborné výsledky, které vedly mnohdy k dramatickému rozdělení pozic na medailových místech. Posuďte sami. Ale ještě před tím – po závodu se našly nějaké věci (např. malé červené boty se Spidermanem, stojan, dalekohled a zelenou kostku pro podporáře, a možná něco dalšího), které se pokusíme udat zítra na třetím kole Liberecké vzduchovkové ligy. Co se neudá, zůstane u nás na klubu a po domluvě dovezeme na další závody.

VzPu 20 ran s oporou je skvělým místem pro první závod začínajících střelců a věříme, že svůj účel splnil a že střelci si odnesly cennou zkušenost. První místo putuje do mladé Boleslavi zásluhou Anety Svobodové za 196, druhé místo patří Janu Kopicovi za 194 z Brandýsa nad Labem a třetí Šimonu Havelkovi za 194, opět Mladá Boleslav.

VzPu 30 ran mládež do 12-ti let. První místo místo míří do Černovic. Vítězka Karolína Janů svedla těsný souboj s další členkou stejného klubu Pavlínou Nymburskou. Obě s absolutním nástřelem 300 bodů, stejným počtem 26-ti centrových desítek. Ve prospěch Karolíny nakonec hovořilo 9 CT v poslední položce oproti 8 CT Pavlíny. Třetí místo si odnesl Matyáš Kahoun z Vlašimi za 299 bodů. Brambora zůstala doma díky Denise Vadinské.

VzPu 30 ran mládež do 14-ti let. První místo si odnesl Ondřej Bílek z Manušic za absolutní nástřel 300 bodů. Druhé místo Grigorij Dudák z Brandýsa nad Labem za 299 a 27 CT. O třetím místu rozhodl těsný souboj mezi Ondřejem Kupcem a Lukášem Novotným. Oba 299, 26 CT, stejné položky, v poslední položce 10 CT. Nakonec rozhodla vyšší hodnota poslední položky spočítaná na desetiny 106,6 oproti 104,4 a to ve prospěch Ondry. Brambora tedy opět zůstala doma.

VzPu 40 ISSF dorostu do 18-ti let. První místo s excelentním výsledkem 416,9 si vystřílela Karolína Brabcová z Manušic. Druhé místo Radek Tichý z Rakovníka za 409,5 a třetí místo zůstalo doma díky Matěji Zmátlovi za 407,4.

Pohár ředitele DDM za nejlepší nástřel ve VzPu 30 nakonec patří Karolíně Janů, v její prospěch při shodném výsledku 300 bodů a 26 CT rozhodl po složitém a na nakonec jednomyslném rozhodnutí ředitele soutěže nižší věk střelkyně. Prostě, mládí vpřed!

Ještě pár slov k dalším našim střelcům. Svojí premiéru ve VzPu 30 si odbyly Eliška Svobodová a Tereza Novotná, které si daly shodný odrazový základ 277 bodů. Věříme, že v dalších závodech jej budou tlačit nahoru. Z dalších výsledků stojí za zmínku výkon Tomáše Dvořáka, který se výrazně posunul svůj osobák. Ostatní naši střelci zůstali spíše za očekáváními.