Cinkalo to fest na „velkém“ MČR 2017 ve vzduchových zbraních – 19. března 2017

Opravdu to festovně zacinkalo pro náš klub na „velkém“ Mistrovství České republiky 2017 konaném v Plzni!

Nejúspěšnějším naším střelcem se stal Matěj Zmátlo, který získal titul mistra ČR v kategorii mladší dorost za velmi pěkných 409,4 a zároveň vybojoval titul s družstvem Středočeského KS. Je až s podivem, jak se během jednoho týdne sžil s novou puškou a novým oblečením. Byl to sice velký risk měnit výbavu, ale vyplatil se!

Matěj Zmátlo – 1. místo na MČR 2017

Další titul přidala v kategorii mladšího dorostu Barča Neumanová za 406,3 a v k tomu přidala druhé místo s družstvem Středočeského KS. Jak říká klasik, v nejlepším je prý třeba přestat a Barča to bohužel vzala doslova. V dalších sezónách ji na závodech už neuvidíme. Škoda… A nebo že by nakonec ano? Nehodící se škrtněte 🙂 Nechte se překvapit…

Bára Neumanová – 1. místo na MČR 2017

Poslední medaili, a to bronzovou, urvala v kategorii staršího dorostu Kačka Skalová s družstvem Středočeského KS. V jednotlivcích obsadila deváté místo za 398,2.

MČR 2017 – Kačka Skalová, 3. místo s družstvem Středočeského KS

Výčet by nebyl úplný, pokud bych zapomněl na další členy výpravy v kategorii mladšího dorostu. Velmi slušný výsledek zaznamenal na svém první velké republice Lukáš Novotný, který za 390,3 bral 12. místo. Lukáš Nykl 384,4 skončil na 20. místě a Jiří Mejda za 366,0 bral 36. místo. V kategorii družstev urvala tato trojice sice nepopulární, ale krásné čtvrté místo.

V kategorii staršího dorostu nás reprezentoval Tomáš Dvořák, který za 352,6 bral 17. místo a s družstvem Středočeského KS obsadil nepopulární 4. místo.

V kategorii mužů jsme měli zastoupení v Tomáši Záligerovi, který se vloni na poslední chvíli nemohl mistrovství účastnit ze zdravotních důvodů. Letos mu nástřel 595,3 stačil na umístění v polovině startovního pole. S družstvem Středočeského KS B obsadil 7. místo.

Gratulujeme našim novopečeným mistrům a medailistům. Užijí si chvilku zaslouženého volna (až na Lukáše Novotného, který se ještě za čtrnáct dní představí na jeho poslední „malé“ republice) a pomalu začnou zbrojit a připravovat se na sezónu malorážkovou. Snad bude na konci tak úspěšná, jako byla končící sezóna vzduchovková.

Výsledky MČR 2017.