Plzeň, Chaloupky a Berlín

Typicky aprílové a chladné počasí provázel víkend, kdy proběhlo hned několik závodů, kterých se naši střelci účastnili.

Od pátku v Plzni probíhal KSZ (Kontrolní sledovaný závod) společně s prvním kolem KZR (Kontrolní závod reprezentace). V pátek se představil Matěj Zmátlo, který v závodu LM 3×40 dosáhl na 1111 bodů – ten mu stačil na 22. místo. Bára Neumanová v závodu 3×20 nastřílela 547, což stačilo na 21. místo. Kačka Skalová závod nedokončila. V sobotu se Matěj představil v KZR v disciplíně vzduchová puška 60 ran  a byl z toho výkon 593,4 body. Ještě se zúčastnil závodu LM 60 ran vleže, kde výkonem  606,1 obsadil 43. místo. Bára Neumanová v disciplíně 3×20 zopakovala výkon z pátku a ten ji stačil na 25. místo. Kačka Skalová k dalším závodům kvůli zranění nenastoupila. V neděli Matěj v disciplíně 3×40 nezopakoval výkon z pátku a a 1098 bodů bral 28. místo. Bára v disciplíně SM 60 ran vleže dala 604,3, což jí stačilo na 23. místo.

V sobotu se v Chaloupkách na Jarní ceně představili střelci, kteří nestartovali v KSZ, KZR či finálového kola v Berlíně. Mizerné počasí, tj. déšť a chlad provázel závodem. Nejlépe dopadla Bára Hájková, která pokračuje ve stabilních výsledcích a dala 573, které ji vyneslo krásné 3. místo ve sloučené kategorii žen a dorostu. Lukáš Nykl na svém prvním letošním závodu dal solidních 562 body. Zbylým dvěma střelcům se nedařilo – Jirka Mejda a Tomáš Dvořák, oba shodně po 537 bodech.

O několik stovek kilometrů dál v Berlíně se v přijatelnějších podmínkách haly představili Lukáš Novotný a Denisa Vadinská na finálovém kole Rangliste 60 liegend. Skvěle dopadl Lukáš Novotný, který nám připravil krásný zážitek. Ve finálovém kole dal 585 bodů, což bylo sice méně než minule, ale přesto mu tento výsledek vylepšil průměr čtyř nejlepších výsledků natolik, že ho to zařadilo mezi nejlepších osm a střílel finále. V něm si vůbec nevedl špatně a jako suverénně nejmladší finalista dosáhl na výborné 5. místo! Denise se tolik nedařilo, 570 je méně, než asi očekávala. Družstvo nakonec skončilo na 7. místě.

V neděli se po Českém poháru konala již tradiční soutěž Letní Duklácké mládežnické ligy. Opět chladno a aprílové počasí jej provázelo. A jak jsme dopadli? Myslím že více než dobře. Lukáš Novotný zvítězil s nástřelem 589 bodů, kterým se vytvořil nový venkovní osobák. Mezi dívkami si vedla výborně čtvrtá Bára Hájková s 577, pomalu se prokousává nahoru i Denisa Vadinská s 575 body na pátém místě. Závod se nepovedl Jirkovi Mejdovi. Zatím se stále hledá a 533 je opravdu málo. Snad se najde co nejdříve.

Výsledky KSZ
Výsledky KZR
Výsledky Rangliste 60 liegend – finálové kolo
Výsledky LDML 1. kolo