VC SSK Dukly Plzeň a Putovní pohár Srdce Symfonie Poděbrady

Původně jsem chtěl napsat, že jsme vyrazili na jedny z posledních vzduchovkových závodů této sezóny, ale okolnosti posledních dnů jim přidaly nálepku posledních. I když existuje možnost, že se mistrovství nakonec uskuteční, ale to je prozatím věštění z křišťálové koule.

Začnu sobotou, kdy se konala VC Dukly ve VzPu30 a VzPu40. A musím hrdě prohlásit, že se z pohledu našich barev dařilo, zejména ve VzPu30 do 14-ti let. Ta byla navíc obohacena o finále, do kterého se probojovala čtveřice našich střelců – Eliška, Tereza, Aneta a Vojta. Eliška byla opět excelentní a finále ovládla. Zdatně ji sekundovala Tereza, která skončila na třetím místě. Aneta se vešla na širší pódium a skončila pátá. Šestý skončil Vojta. Družstvo ve složení Eliška, Tereza a Vojta zvítězilo v soutěži družstev ve VzPu30 do 14-ti let.

V disciplíně VzPu40 do 18-ti let se Tereza i Aneta prezentovaly svými standardními výkony. Adam skončil za nimi, ale rozhodně s lepším výsledkem než v posledním závodu. Lukáš se celou sezónu pere, ale pokud si pohlídá hlavu i tělo, jde to. Snad z toho vyroste :-).

V neděli se konečně dočkala Aneta Hepalová a vyhrála svůj první individuální závod ve VzPu30 vleže do 14-ti let v osobním rekordu 315,9. Gratulujeme! Kačka Křížová si nastřílela svůj průměr. Pro ostatní naše střelce to spíš byl jeden z prvních závodů. V závodu VzPu20 s oporou si okusili chuť závodu Jan Veselý a Vít Šprysl. V závodu VzPu30 do 12-ti let to byl Karel Jirásek, Sofie Samková a Matěj Tvrdík. Věříme, že jim tato zkušenost pomůže v dalším posunu.

VC SSK Dukly Plzeň

Putovní pohár Srdce Symfonie Poděbrady