VC Cosmanos – 7. 6. 2015

Den po Letní ceně Chaloupek jsme vyrazili na závod Velká cena Cosmanos. Narozdíl od předchozího tropického dne se za příjemnějšího chladnějšího počasí, ale stále kolem 25 stupňů, střílelo na pohodové střelnici SSK Cosmanos.

Všichni naši střelci nastoupili do první směny a rozhodně se neztratili. Za největší překvapení a největším kandidátem na skokana roku v malorážce (on stejně další nováček v malorážce není) je Denisa Vadinská. Ta po osobním rekordu na Letní ceně Chaloupek 542 body zlepšila svůj osobák na 572 body – tedy o dalších 30 bodů!!! Přejme jí, aby si uchovala současnou formu co nejdéle a nadále se zlepšovala. A až přijdou horší výsledky (a ony přijdou, každý střelec o tom ví své), tak ať si vzpomene, že střílet umí. A také ať si zapamatuje, že výsledky nejsou zadarmo, bez tréninku a slov trenérů to prostě nejde. Tuto poslední větu by si měla vzít k srdci naše jiná nejmenovaná střelkyně! Bez pravidelného tréninku to opravdu nejde.

I další střelci se činili. Matěj Zmátlo se svým kamarádem silničním lišejem dosáhli na 574 body, Lukáš Novotný na svůj aktuální obvyklý a stabilní výkon 569 bodů (poslední čtyři závody 569, 570, 570 a 569). Kateřina Paprocká vystřílela 569 bodů (trénink, Káčo, trénink) a Kateřina Skalová (nebo Skacová?) dosáhla na 562 body.

Jako jediný v kategorii muži se prezentoval Tomáš Záliger s výsledkem 568 bodů.

No, a opět to nejlepší na závěr. Na první odstavec to není, protože se nejedná o žádné překvapení. Prostě stabilita sama a pokud se k tomu přidají i rány jistoty do soutěžních terčů, tak jsou z toho skvělé 594 body. Ano, hádáte správně. Za ty díry do terčů může Filip Nepejchal.

Fotografie z dnešního závodu najdete na Rajčeti.

Shrnuté výsledky našich střelců v kategorii dorost:

Pořadí Jméno Výsledek
1. Filip Nepejchal 594
2. Matěj Zmátlo 574
4. Denisa Vadinská 572
5. Lukáš Novotný 569
6. Kateřina Paprocká 569
11. Kateřina Skalová 562

 

Výsledky v kategorii muži:

Pořadí Jméno Výsledek
8. Tomáš Záliger 568