MČR kule 2022 – konec sezóny

Asi jste mohli postřehnout, že tuto sezónu mnoho článků napsáno nebylo. Ne, že by se nic nedělo a naši střelci by nedosahovali slušných i výborných výsledků, ale editor těchto stránek tak trochu nestíhal. No, snad to bude v nadcházející vzduchovkové sezóně lepší 🙂

Ale k MČR, která se jako obvykle konala na střelnici v Plzni Lobzy a to o prodlouženém víkendu 23. až 25. září 2022.

V pátek to byl závod LM60 ran vleže mužů a juniorů. V juniorech nás zastupoval Lukáš Novotný. Umí líp a tak 613,7 stačilo „jen“ na páté místo. Mezi muži ještě startoval Václav Šmíd. Podal solidní výkon, ale na lepší než 18. místo to nestačilo.

V sobotu jsme měli v závodu SM3x20 dorostenek trojici střelkyň – Terezu Novotnou, Anetu Hepalovou a Elišku Svobodovou. Terka napodobila bratra a skončila pátá (561) – po výborném začátku sezóny, následoval propad a pomalé drápání se zpět. Její výsledek tedy odpovídal postupnému zlepšování, ale na výkony ze začátku sezóny se již vyškrábat nedokázala. Elišce se závod povedl a předvedla jeden z nejlepších výkonů sezóny (548). Aneta skončila ihned za ní (542), ale umí líp. Přesto nakonec mohly být spokojené a i k radosti naší získali bronz v družstvech.

MČR 2022 kule, SM3x20 dorostenky družstva - Terka, Eliška a Aneta
MČR 2022 kule, SM3x20 dorostenky družstva – Terka, Eliška a Aneta

V neděli nám naše trojka dorostenek udělala radost  a vybojovala druhé místo v SM60. Přestože individuální výkony nestačily na nejlepší, ale byly vyrovnané a společně byly konkurenceschopné.

MČR 2022 kule, SM60 dorostenky družstva - Eliška, Aneta a Terka
MČR 2022 kule, SM60 dorostenky družstva – Eliška, Aneta a Terka

Na zkušenou vyrazila i trojice našich nejmladších a nejméně zkušených dorostenců a dorostenek – Tereza Hofmanová, Matěj Malý a Michal Kuchyňa. Michal mohl litovat pokažené poslední položky. I ostatní umí  líp, ale opět zafungoval syndrom „republika“. Na nejlepší jejich výkony zatím zdaleka nestačily, ale pro ně to byla  zkušenost k nezaplacení. Pokud budou pracovat jako doposud, tak věřím, že příští rok budou jejich výsledky o mnoho lepší.

Sice jsme individuální medaili neurvali, ale díky medailím v družstvech lze MČR z pohledu našeho klubu považovat za úspěšné.

Výsledková listina MCR 2022 kule