Super jedna plus jedna jsou dva?

Jak vlastně dešifrovat uvedený název? Asi tak, že v posledních dvou týdnech se naši střelci zúčastnili mezinárodního, jedničkového a jednoho dvojkového závodu.

Začal bych tím dvojkovým a to proto, že se ho zúčastnili naši začínající i pokročilejší střelci vleže. Také i proto, že jsme pomáhali s jeho organizací. Soutěž Pátecká diabolka se konala v sobotu 4. února 2023 v sále místního hostince v Pátku u Poděbrad.

Naše nejmladší střelkyně Eliška Hrubá si vyzkoušela ostrý závod bez opory v kategorii do 12-ti let a dala slušných 267,1. Střílí krátce a její zarputilost časem přinese svoje ovoce.

Vítězství v kategorii do 14-ti let si odnesl David Hepnar za nástřel 312,3 body a pokračuje ve stabilních výkonech. Michal Kuchyňa se tentokrát přes 310 nedostal a jeho 307,9 stačilo na 12. místo. Jarda Chochola se lepší i díky kvalitním tréninkům. Zatím se přes 300 nedostal (292,8 znamenalo 17. místo), ale podle výsledků z tréninků je tato „magická“ hranice na spadnutí.

Pátecká diabolka 2023 – David Hepnar, 1. místo

VL Pátecká diabolka

Jedničkový závod s mezinárodní účastí GP Pilsen se konal 3. a 4. února 2023 v Plzni. Na tento závod byli ČSS nominováni i dva naši střelci – sourozenci Novotní.

Terce se páteční závod docela povedl, přestože 613,2 stačil mezi juniorkami na 15. místo. Druhý den jí závod tolik nevyšel – podprůměrných 605,5 a 24. místo.

GP Pilsen 2023, finále muži, junioři – Lukáš Novotný, 6. místo

Zkušenější bratr Lukáš si v pátek i v sobotu vystřílel finále pro osm nejlepších mezi juniory a v obou nakonec skončil šestý. V pátek dal v základním závodu 615,1 a v sobotu 618,3 body.

VL GP Pilsen

O týden později 11. a 12. února se opět v Plzni konal jedničkový závod VC Středočeského kraje, kde jsme se prezentovali nejen jako střelci, ale také jako součást organizačního týmu.

V sobotu si v kategorii žen a juniorek nejlépe vedla Terka Novotná, která si vylepšila osobák na 617,8 bodů a skončila na desátém místě. Bára Hájková dala 612,1 bod a skončila devatenáctá. Aneta o jednu desetinu překonala hranici 600 bodů a Eliška Svobodová skončila pod touto hranicí s 597 body.

Mezi muži a juniory se prezentoval Lukáš Novotný, kterému výkon 614,2 body stačil na patnácté místo.

V soutěži smíšených družstev o Polabský pohár, kde se započítávalo prvních 40 ran, se díky vyrovnaným položkám podařil našim střelců Terce Novotné, Báře Hájkové a Lukáši Novotnému husarský kousek, protože zvítězili v konkurenci patnácti družstev!

VC Středočeského kraje – Polabský pohár, družstva – Lukáš Novotný, Bára Hájková, (Tereza Novotná), 1. místo

V neděli si Terka opět posunula osobák těsně pod hranici 620 bodů (619,4 body a 9. místo mezi ženami a juniorkami). Bára Hajková dala jen podprůměrných 605,5 bodů a skončila dvaadvacátá.

Zdatně sekundoval sestře i Lukáš, který za výkon 619,7 bodů bral pěkné sedmé místo.

Aneta i Eliška se v neděli představili v kategorii dorostu. Lépe se dařilo Elišce, která se 400,7 bodů skončila na pátém místě. Aneta tentokrát hranici 400 bodů nepřekonala a skončila jedenáctá za 397,9 bodů.

Výčet by nebyl úplný, pokud bychom zapomněli na naše pistoláře. V sobotu se Dáše Šátkové podařilo výkonem 537 bodů dostat do finále žen a juniorek, kde skončila na šestém místě. Miloš Novotný se neodchýlil od svých výkonů z posledních závodů. V sobotu 532 body a 26. místo, v neděli o chlup lepší 535 bodů a 14. místo.

VL VC Středočeského kraje

VL VC Středočeského kraje – družstva