Medvědí vstávání 2024

A je to za námi! Ptáte se co? Přece vykročení do malorážkové sezóny, které náš klub SSK DDM Kolín pořádal na střelnici SSK Bohemia Poděbrady pod názvem Medvědí vstávání 2024! Pokud si pamětníci vzpomenou, tak počasí ve srovnání s loňským rokem bylo jako nebe a dudy. Vloni byla zima a vyhlašování proběhlo v klubovně, letos panovalo téměř letní počasí a mohli jsme vyhlašovat venku. Oproti loňsku jsme přidali kategorii seniorů, která bude i na dalších našich závodech. Věříme, že se to setkalo s ohlasem.

Tento náš závod je specifický v rámci celé malorážkové sezóny a nebojím se říci jediněčný. Místo tradičních 60 ran vleže nebo standardu 3×20 ran se střílelo 40 vstoje. Výborné výkony předvedli sourozenci Mikulčíkovi s SSK Liberec. Kateřina se v kategorii žen a juniorek prezentovala vůbec nejlepším výkonem 395 bodů ze 400 možných, Radek mezi muži a juniory nastřílel 391 bod. Oba zvítězili ve svých kategoriích.

Následně se už budu věnovat pouze našim střelcům. Sourozencům Mikulčíkovým zdatně sekundovala naše sourozenecká dvojice Novotných – Lukáš skončil druhý za Radkem s 383 body a Terka za Kačkou také druhá s 373 body. Terku na pomyslných stupních vítězů navíc doprovodila třetí Aneta Hepalová s 357 body. Mezi dorostem zvítězila Eliška Svobodová s nástřelem 374 bodů a třetí skončila Tereza Hamouzová s 341 bodem ve svém prvním závodu stříleným vstoje s malorážkou.

Náš specifický závod otevírající novou malorážkovou sezónu si snad pomalu, ale jistě, získává své místo v kalendáři. Prozatím nemá tolik příznivců jako další naše dva malorážkové – Velká cena medvědů a Potkali se u Kolína – ale věříme, že rostoucí účast se projeví i v dalším ročníku. Děkujeme všem zúčastněným a těšíme se za měsíc 11. a 12. května na 6. ročníku Velké ceny medvědů.

Výsledková listina závodu Medvědí vstávání 2024

Foto ze závodu