Soustředění Karlovy Vary 2016

Fotografie ze soustředění
Fotografie ze soustředění

Kompletní výsledky ČPTM 2. kolo, česká část.

Scatt soubory

Stáhnout Scatt

Návod – Nainstalovat SCATT Professional – software for SCATT USB, nakopírovat svůj soubor .scatt z archívu do adresáře C:\Scatt catalog, spustit Scatt, kliknout na File->Open a vybrat svůj záznam. Díky problémům s háčky a čárkami v hesle (kódování češtiny je mrcha), zůstává stejné ale bez háčků a čárek.

 

Sobota 9. července

Konec, zvonec. Příjemné oblačné počasí na cestu. Dnes již bez rozcvičky (poslední noc proběhla bez problémů). Po snídani proběhl úklid střelnice, všichni si pobalili svoje věci, naplnili auta. Po obědě odjezd.

Děkujeme všem, kteří se soustředění zúčastnili. Střelců za bezproblémový průběh, nasazení při tréninku a rozcvičkách. Trenérům za rady, srovnání poloh, Všem dospělým za pomoc a kolektivní zábavu. Už se všichni těšíme na soustředění v roce 2017!

 

Pátek 8. července

Tak a je to tady. Poslední kompletní den soustředění. Narozdíl od předchozích dní sice oblačné, ale teplé ráno, které se během dopoledne vyčasilo do krásného letního dne.

Dopoledne proběhl klasický trénink. Vzduchovka vleže si dala kontrolní závod, ostatní trénink na malorážce. Někdo vleže, někdo polohy do standardu. Všechno směřovalo na odpolední závod družstev, které byly složeny tak, aby se v nich všichni mohli realizovat – vzduchovka vleže a vstoje, malorážka a standard. Přestože se jednalo o závod pro pobavení, všichni jej vzali vážně. Proto jsou důležité i výsledky. Vítězům gratulujeme, ostatním samozřejmě taky. Všichni jsou vítězové, protože soustředění přežili. Trenéři i doprovod věří, že z něj budou čerpat po zbytek malorážkové sezóny a část s i vyberou i v sezóně vzduchovkové.

Výsledky závodu družstev – standard 3 x 5 ran, SM 15 ran, VzPu 15 ran a VzPu vleže 15 ran. Sice nakonec mělo být všechno jinak, ale hlavně šlo o zábavu, ne?

Matěj Zmátlo 3×5 149 434
Tomáš Dvořák 15x SM 149
Ondra Semecký 15xVzPu 136
       
Mojmír Čalkovský 3×5 149 421
Eliška Desenská 15x SM 149
Eliška Svobodová 15xVzPu 123
       
Bára Neumanová 3×5 127 421
Daniel Kučera 15x SM 145
Matiáš Kahoun 15xVzPu 149
       
Adéla Studená 3×5 130 416
Ondra Kupec 15x SM 141
Kačka Vašků 15xVzPu 145
       
Kačka Landová 3×5 122 411
Jirka Mejda 15x SM 141
Denisa Vadinská 15xVzPu 148
       
Adéla Hrušková 3×5 128 403
Kája Rejnart 15x SM 138
Majda Linhartová 15xVzPu 137
       
Kačka Skalová 3×5 121 389
Bára Hájková 15x SM 139
Lukáš Nykl 15xVzPu 129
       
Bob Záliger 3×5 128 388
Jakub Říha 15x SM 138
Lukáš Novotný 15xVzPu 122

 

Čtvrtek 7. července

Ráno jako v předchozích dnech – azuro a chladno. Ale má se oteplovat. Začátek stále stejný – rozcvička, hygiena, snídaně, krátký oddech a odchod na dopolední trénink.

Na programu je pokračování Scattu na vzduchovce a dopolední a odpolední trénink dle rozpisu. Ale něco se šušká, že má přijet jakási kontrola. Ta nakonec přijela. Sám velký Jan dorazil a svými radami poradil. Jak je to jednoduché, když to někdo umí vysvětlit, případně nesprávnou polohu srovnat. Honzo, díky.

Celý den proběhl bez větších problémů a zádrhelů. Po večeři bylo překvapení – do dnešního a zítřejšího dne se vešli hned tři oslavenci. No a od těchto oslavenců jsme dostali něco sladkého na zub. Milane, Jirko a Filipe – vše nej, štěstí, zdraví a hlavně pevnou mušku a nervy! Večer ještě dotočná (příprava terčů, terče na malorážku se musejí natočit, kvůli tvaru a paměti) na střelnici, několik otázek a odpovědí na to, co se nestačilo probrat v minulých dnech.

 

Středa 6. července

Větrné a chladné ráno provázelo rozcvičku i celý den, ve který vzpomínáme na upálení Jana Husa, protože nechtěl odvolat svoje názory i přesvědčení. Stejně tak my, trenéři i doprovod, věříme, že naši střelci svojí víru ve sportovní střelbu neodvolají. Ale i kdyby, bude to jejich věc a my je za to upalovat nebudeme. I když…

Trénink pokračoval podle rozpisu s dopoledním a odpoledním programem. V rámci vzduchovkového tréninku byly provedeny záznamy střelby střelců. každý si může svůj záznam stáhnout a prohlédnout v programu Scatt. Návod a soubory ke stažení jsou a budou postupně aktualizovány v záhlaví tohoto článku.

Nic zvláštního se nestalo, den byl jako obvykle zakončen rekapitulací dne včetně přednášky o první pomoci a promítáním fotek za všeobecného veselí zúčastněných.

 

Úterý 5. července

Opět azurové, ale chladné ráno přivítalo účastníky soustředění v den svátku věrozvěstů Cyrila a Metoděje. Rozcvička se dnes obešla bez Pahorku, protože tři naši střelci se účastní kontrolního závodu reprezentace a střelnice je tudíž obsazena. Museli jsem přistoupit k tomu, že původně plánovaný výlet do Karlových Varů bude přesunut na dnešní odpoledne. Proto zbytek střelců má na dopoledne naplánován kondiční trénink a po obědě vyrážíme pěšky do festivalového města – samozřejmě, v našich nádherných tričkách. Červený koberec bude náš!.

Výlet do Karlových Varů se vydařil. Všude jsme stali centrem pozornosti. Cestou jsme se zastavili na největší výstavě medvědů v ČR. Jednalo se o plyšové medvědy. Popravdě řečeno, jeli jsme tam hlavně kvůli společné fotografii před poutačem. Výstava jinak nic moc. Ještě horší bylo místní osazenstvo – čišelo to tu východními ruskými zvyklostmi i kýčovitostí.

O to lepší to bylo v centru města. Spousta lidí se otáčela, ptali se, hlavně kde se dá tričko koupit. Nedá, je jen pro účastníky soustředění. Alespoň se mohli něco dozvědět o sportovní střelbě. Výlet byl zakončen společnou fotografií u červeného koberce před hotelem Thermal. Do kempu jsme dorazili autobusem kolem 19:00. Po večeři ještě krátká příprava na střelnici, pistolářská sekce si dala ještě jeden trénink a uvítala mezi sebou jednoho puškaře i jednu začínající pistolářku.

 

Pondělí 4. července

Nádherné, ale chladné azurové ráno. Hola hola, vodárna volá! Proklatý pahorek opět na scéně. Ranní rozběh do strmilováku k vodárně opět zahájil ranní rozcvičku a to od 7:00. Po výběhu následovala rozcvička a odchod na ranní hygienu, snídani a dopolední trénink.

Střelci byli již tradičně rozděleny do 3 družstev. Družstvo A vytvořili ti, kteří střílí nebo začínají střílet polohový závod. Družstvo B vzduchovou pušku vstoje a malorážku vleže, Družstvo C sestavili nejmladší střelci střílející pouze vzduchovou pušku vleže.

Dopoledne A trénovalo polohy standardu, B a C trávilo na vzduchové střelnici. Odpoledne zůstalo na vzduchové pouze C společně s pistolářskou sekcí. A i B strávili společné odpoledne na malorážce.

Po večeři ještě proběhlo společné promítání fotek z předchozího a dnešního dne. Byly probrány otázky týkající se pravidel sportovní střelby, oblečení a zakázaných léků a návykových látek.

A abyste měli představu, co je Pahorek, si můžete vyčíst z následujícího obrázku.

Pahorek s převýšením
Pahorek s převýšením

 

Neděle 3. července
Několik střelců absolvovalo polohový závod v rámci ČPTM. Pokud jsme tedy žehrali nad sobotními výsledky, tak jsme ještě netušili, co přinese polohový závod. Počasí si opět se střelci zalaškovalo. Ne, že by pršelo, ale proměnlivý vítr si na této ve větru těžké střelnici vybralo svojí daň.  Výkony hovoří za vše. Nejlepší z našich Bára Neumanová 524 a 3. místo, Matěj Zmátlo 520 a 11. místo, Kačka Skalová 514 a 4. místo. No, pokud se spojí vítr se střelnicí v Březové, nastolí se super těžké podmínky.

Většina ostatních střelců a doprovodu využila volného dne k výletu po okolních kulturních památkách. Dali jsme Bečvu nad Teplou, samozřejmě s jeho relikviářem svatého Maura (po korunovačních klenotech druhá nejhodnotnější památka v ČR). Následoval zámek Manětín s obědem a návštěva Rabštejna, nejmenšího města v ČR.

Po návratu následoval seskupení se zbytkem střelců soustředění a odchod na večeři, která se stala oficiálním startem soustředění. Po večeři krátké seznámení s programem na vzduchovkové střelnici a po něm již následovala volná zábava s večerkou ve 22:30.

A ještě jednou jedno velké poděkování Daně Hulíkové za jedinečná trička pro všechny účastníky soustředění. Budete mrkat, až je uvidíte. Již se v nich chystáme na největší výstavu medvědů v ČR a samozřejmě na výlet do Karlových Varů.

 

Sobota 2. července
Ráno to vypadalo na krásný den. Bohužel, v čase nástupu první směny se počasí začalo měnit. Postupně se zamračilo a začalo pršet. To poznamenalo i výsledky, které nebyly tak vysoké, jak někteří očekávali. Druhá směna na tom byla o chlup lépe, sice nepršelo, ale občas se zatmělo. Podobně na tom byla i třetí směna.

A co výsledky? Nejlepší z Barbora Neumanová za 584 a první místo! Matěj Zmátlo 578 bodů a 6. místo, Lukáš Novotný 576 bodů a 10. místo. Tomáš Dvořák 557 a 29. místo, Lukáš Nykl a Jiří Mejda za 549 a 39. místo, resp. 40. místo. Zbytek dorostenek se seřadil za s sebou – Kačka Skalová 546 a 21. místo, Denisa Vadinská 544 a 22. místo, Bára Hájková 540 a 23. místo. Mohlo to být lepší, ale vzhledem k okolnostem…

Ve vzduchové pušce 40 ran byl opět nejlepší Matěj Zmátlo, který za nástřel 403,9 bral druhé místo. Překvapil i Lukáš Nykl, který za osobák 382,8 skončil na 14. místě. Tomáš Dvořák 343,4 a celkové 29. místo, Jirka Mejda 341,8 a 30. místo. Mezi dorostenkami skončila nejlépe Bára Neumanová, která dala 395,6 a brala 4. místo. Ihned za ní s 390,9 body skončila Kačka Skalová.

 

Pátek 1. července
Tak nám to začalo! Předvoj soustředění, který střílí ČPTM se v pátek vydal směr Karlovy Vary. Většina po druhé hodině z Kolína, zbytek dojížděl k večeru. Obsadili jsme a zabydleli celou budovu E. Kdo měl hlad, dal večeři, děti si ještě daly fotbálek. Večer brzy na kutě, v sobotu je čeká 2. kolo ČPTM.