Štít města Sezemic a GP Liberec – 16. a 17. července 2016

Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným! Ano, toto léto zatím nepřipomíná loňské suché a parné léto. Slunečné dny se střídají s deštivými i větrnými. Tak tomu bylo i tento týden. Na začátku letní dny s 30-ti stupňovými dny, pak citelné ochlazení s deštěm někam ke dvacítce a o víkendu pomalý nástup teplot s podmračenou oblohou a občas nesměle vykukujícím sluncem.

V sobotu v Sezemicích, kde se střílí na „placky“, se ve sloučené kategorii ženy, juniorky a dorost dařilo nejlépe Lukáši Novotnému, který za 580 bral nepopulární čtvrté místo. Ostatním se už tolik nedařilo. Denisa Vadinská umí víc a za 569 bodů brala 10. místo, Matěj Zmátlo umí taky víc, dal 563 a to stačilo pouze na 12. místo. Jirka Mejda se v posledních závodech pohybuje kolem 550 bodů a bral 17. místo, Barbora Neumanová po minulém závodu s osobákem 584 dala podprůměrných 541 bodů a skončila na 21. místě. V kategorii muži se ještě umístil Venda Šmíd na 6. místě za 575 bodů.

Výsledky Štít města Sezemic

V sobotu se ještě operativně dohodla účast na nedělní GP Liberec. Nakonec vyrazili tři střelci a zcela ji ovládli. Matěj Zmátlo si napravil reputaci a zvítězil za 584 bodů, Denisa Vadinská se pomalu sžívá s novou puškou a za osobák 583 bodů brala 2. místo, Lukáš Novotný díky pokažené třetí položce (91!) dal 578 a skončil třetí. Výlet na sever se tedy vydařil!

Výsledky GP Liberce 2016