2. kolo KZR a LDML – 18.-20. květen 2018

Plzeň se opět stala středobodem našeho zájmu, protože se tu konalo druhé kolo kontrolních závodů reprezentace, kontrolního sledovaného závodu a dorostenecké Letní Duklácké mládežnické ligy.

V kontrolním závodu reprezentace naše barvy hájil Matěj Zmátlo. Před pátečním závodem prošla jeho vzduchová puška jednoduchou úpravou – přidání závaží na lepší dovážení a přizpůsobení těžiště pušky potřebám střelce. Bohužel, jak se později ukázalo, tato jednoduchá úprava měla fatální vliv na celkovou funkčnost pušky. Nakonec se sice příčinu podařilo odhalit, ale odnesly to nervy osobního trenéra (nemám pravdu, Honzo?) i lepší výsledek střelce. Díky času na odstranění závady nemohl Matěj nastoupit do závodu mixu. Ve VzPu60 se ještě projevil dozvuk oprav, který přinesl i ránu 0,0 ve čtvrté položce – zbraň prostě vystřelila „sama“ po zavření závěru. Střelci naštěstí musí dodržovat bezpečnost a závěr zavírat až po sejmutí zbraně ze stojanu, kdy jsou již nasměrováni na terč a proto nedošlo k žádnému ohrožení. Budiž ku cti střelce, že se k „nule“ přiznal v duchu fair play – přesně tak, jak jsou k tomu v našem klubu vedeni. I díky této nule pravděpodobně přišel Matěj o finále a výkonem 608,1 skončil na 17. místě. V sobotu v disciplíně LM3x40 nenavázal na předchozí výkony a 1136 stačil na 14. místo. V neděli ve stejné disciplíně předvedl o něco horší výsledek 1130 bodů a ten stačil na 24. místo.

V kontrolním sledovaném závodu jsme byli zastoupeni Václavem Šmídem. V sobotu v disciplíně LM60 nastřílel 616,0 bodu a dosáhl na 15. místo. Na to, že má za sebou pár tréninků to není špatný výsledek.

Po KZR a KSZ nastoupila v neděli naše omladina. V disciplíně SM60 si první závod v sezóně odbyla Eliška Svobodová, která dala 523 body a skončila na 16. místě. V třípolohové disciplíně SM3x20 nastřílel Lukáš Novotný slušných 553 body a skončil druhý. Příjemně překvapila stále se lepšící Barbora Hájková, která si opět nastřílela osobák 546 bodů a skončila na 6. místě. Tomáš Dvořák výborně začal (první položka 95 vkleče), ale postupně ztrácel dech. Hlavně poloha vstoje ho výsledkově srazila a nakonec ani nepřekročil hranici 500 bodů – 495 bodů a 14. místo.

Foto závodu 2. kola LDML

Výsledky závodu 2. kola LDML

Výsledky závodu 2. kola KZR

Výsledky závodu 2. kola KSZ