Potkali se u Kolína 2018 – 28.-29. července 2018

Děkujeme všem střelcům a doprovodu za účast na našem závodu Potkali se u Kolína 2018. Byli jste skvělí a vstřícní, za což moc děkujeme. Těšíme se opět na vaší účast v roce 2019!

Závod konaný na střelnici SSK Bohemia Poděbrady provázelo slunečné a pro střelce až nepříjemně horké počasí.

V kategorii LM60 muži a junioři jsme sice neměli zastoupení, ale určitě stojí za zmínku souboj o první místo. Ten rozhodla až druhá desetiraná položka. Pro ty, kteří neznají pravidla pro hodnocení rovnosti bodů, tak vězte, že pak rozhoduje počet tzv. centrových desítek (desítky blíže k pomyslnému středu terče), při jejich rovnosti se postupuje po desetiraných položkách od poslední k první. Pokud by nerozhodly položky, postupuje se po jednotlivých ranách od poslední rány. Pro úplnost dodávám, že vítězem se stal Miroslav Klimánek z SSK Loyd před olympijským vítězem Miroslavem Vargou s SSK Dukla Plzeň. Na třetím místě skončil Adam Karkulín z SSK Přezletice.

Potkali se u Kolína, LM60 muži, junioři

V kategorii SM ženy a juniorky jsme opět neměli zastoupení. Zde při rovnosti bodů rozhodl o vítězce Veronice Smetanové vyšší počet centrových desítek před druhou domácí Danielou Kožurikovou. Na třetím místě skončila Dana Hulíková.

Potkali se u Kolína, SM60 ženy, juniorky

V nejvíce obsazené kategorii SM60 dorostu zvítězila Sabina Dajčarová SSK Patriot Brno. Na druhém místě skončil nejlepší z našich střelců Matěj Zmátlo s 585 body a na třetím Matyáš Kahoun z SSK Vlašim. Na pomyslné bramboře skončil náš Lukáš Novotný s 583 body. Jeho sestra Tereza Novotná skončila na devátém místě s nástřelem 579 bodů. Denisa Vadinská dala 575 bodů a skončila na 12. místě. Bára Hájková se pere s novou puškou a výsledek 566 bodů stačil až na 21. místo. Jiří Mejda skončil na 23. místě s nástřelem 561 bod. Totálně se nepovedl závod Tomáši Dvořákovi, který uzavřel výsledkovou listinu.

Potkali se u Kolína, SM60, 2. místo Matěj Zmátlo, 4. místo Lukáš Novotný

V našem specifickém závodu družstev, který tvořila dvojice, malý (dorost) a velký (dospělí plus junioři) medvěd, zvítězilo družstvo Šikulové ve složení Lukáš Novotný a Milan Stránský. Na druhém místě skončilo družstvo No Name ve složení Kamil Smetana a Aneta Daňková. Na třetím místě skončily Chobotničky Veronika Smetanová a Kateřina Zalešáková.

Potkali se u Kolína, SM/LM družstva

V neděli závod pokračoval polohovými disciplínami. V disciplíně LM3x20 ve sloučené kategorii muži, ženy a junioři jsme opět neměli zastoupení. Zvítězil Zdeněk Čadek z SSK Bohemia Poděbrady. Druhé místo si vystřílel Jiří Materna z SSK Žďár nad Sázavou a třetí místo obsadila Daniela Kožuriková z SSK Bohemia Poděbrady.

Potkali se u Kolína, LM3x20

Nás pochopitelně zajímal závod dorostu v disciplíně SM3x20. Zvítězila Mája Opluštilová z SSK Slatina Brno. Druhé a třetí místo zůstalo doma zásluhou druhého Matěje Zmátla a třetího Lukáše Novotného.

Potkali se u Kolína, SM3x20, 2. místo Matěj Zmátlo, 3. místo Lukáš Novotný

Co říci závěrem. Účast 84 střelců po oba dny je nižší než vloni, ale v době dovolených a úmorných veder více než slušná. Přestože jsme se připravovali opravdu poctivě, nevyhnuly se nám určité problémy, ale ty jsme nakonec vyřešili. Doufejme ku spokojenosti většiny. Věříme, že se je nám podaří do dalšího závodu vylepšit.

 

Výsledky závodu Potkali se u Kolína 2018 – XLS

Výsledky závodu Potkali se u Kolína 2018 – PDF

Propozice závodu Potkali se u Kolína 2018