VC Středočeského kraje

O víkendu 16. a 17. února 2019 se v tenisové hale v Kluku u Poděbrad konal jedničkový dvojzávod VC Středočeského kraje, který svým rozsahem a počtem závodníků patří mezi největší vzduchovkové závody v České republice. Nedělní závod byl zároveň součástí Mistrovství Středočeského kraje ve vzduchové pušce kategorie VzPu40, VzPu60 a vzduchové pistoli VzPi40 a VzPi60. Tři dospělí členové našeho klubu se také spolupodíleli na organizaci i technickém zabezpečení závodu.

Začnu hodnocením nejmladších v kategorii VzPu30 vleže. Svoji konstantní výkonnost stále prokazuje Tereza Novotná, která obsadila čtvrté místo ve VzPu30 vleže do 14-ti let (314,9 bodů), která je opravdu našlapaná. Ale přesto jí stupně vítězů neutekly. Ve specifické disciplíně VzPu60 vleže bez rozdílu kategorií obsadila třetí místo výkonem 630,7 bodů. V neděli jsme ji již nezaznamenali na výsledkové listině, protože už byla účastnicí jiné akce – školního lyžařského výcviku.

VC Středočeského kraje, Tereza Novotná, 4. místo, VzPu30 do 14-ti let
VC Středočeského kraje, Tereza Novotná, 3. místo, VzPu60 vleže bez rozdílu kategorií

Přestože se ostatním našim střelcům v disciplíně VzPu30 až na výjimky dařilo a někteří si dokonce překonali svoje osobáky, tak to na další umístění v nejlepší desítce nestačilo. Kvalita ostatních střelců byla opravdu vysoká, jak se na tuto tradiční akci sluší a patří. Eliška Svobodová se stále hledá a její výsledky nepatří ke stabilním. V sobotu 305,9 bodů a v neděli 307,6 bodů jsou výkony minimálně o pět bodů horšími než její výsledek z minulého týdne. Adam Svoboda předvedl solidních 306,1 bod a 307,7 bodů. Barbora Buncová si v sobotu dala osobák 305,1 bod a v neděli trochu horší výsledek 302,8 bodů. Aneta Hepalová se v sobotu ještě přes třístovku nedostala (299,3 body), ale v neděli padla v novém osobáku 301,7 bodů. Vojtěch Tandler se propadá do výsledkové beznaděje a pryč jsou výsledky z minulého roku. V obou závodech se mu nepovedlo přesáhnout ani hranici 300 bodů.

Víkend ve VzPu40 dorostu se zapíše do výsledků Denisi Vadinské. V obou závodech si postupně vylepšila svůj osobák a byla naším nejlepším střelcem v této kategorii. V sobotu dala 403,3 body a obsadila třetí místo. V neděli vystřílela 405,6 bodů a bylo z toho 6. místo, protože se ve stejné disciplíně představila řada střelců, kteří v sobotu stříleli VzPu60. V rámci Mistrovství Středočeského kraje v redukovaném pořadí nedělního závodu obsadila druhé místo. Lukáš Novotný byl jedním, kteří se v sobotu představili ve VzPu60 mezi muži a juniory a byl z toho výkon 607,7 bodů. V neděli dal podobný výkon ve VzPu40 dorostu (405,4 body). Bylo z toho sedmé místo ve VC středočeského kraje a třetí místo v Mistrovství Středočeského kraje. Umí víc a asi se na něm podepsal závodní i tréninkový výpadek. Ale jak ho známe, dožene to. V sobotu Marek Čablík i Adam Hepal převedli solidní výkony a nezklamali. Barbora Hájková se stále hledá a čekáme na její probuzení. I tady věříme, že se to do MČR povede.

Mistrovství Středočeského kraje, 2. místo Denisa Vadinská (v zastoupení Barbory Hájkové) a 3. místo Lukáš Novotný, VzPu40 dorost

Ve VzPu60 muži, junioři se představil Matěj Zmátlo. V sobotu se mu nepovedlo dostat do osmičlenného finále (613,6 bodu a 11. místo), ale v neděli podal lepší výkon 616,2 body, které mu vyneslo 8. místo. V Mistrovství Středočeského kraje mu díky horší poslední položce těsně unikl titul mistra Středočeského kraje. Třeba mu to v jeho aktuálním rozpoložení pomůže přehodnotit postoj k dalšímu směřování ve sportovní střelbě.

Mistrovství Středočeského kraje, 2. místo Matěj Zmátlo, VzPu60 muži, junioři

Titul mistra Středočeského kraje nakonec našemu klubu neunikl a stalo se tak v nejméně očekávané kategorii – ve vzduchové pistoli VzPi60 muži, junioři. Miloš Novotný se v sobotu podruhé dostal na pro něj magickou hranici 540 bodů, ale v neděli ji ještě o notný kus překonal. Výsledek 554 body znamená nejen osobák, sedmé místo ve VC Středočeského kraje, ale neočekávaně i první místo v Mistrovství Středočeského kraje.

Mistrovství Středočeského kraje, 1. místo Miloš Novotný, VzPi60 muži, junioři

Skončil tak poslední jedničkový velký závod v této vzduchovkové sezóně, ale na obzoru je i její vyvrcholení – Mistrovství České republiky ve vzduchových zbraní. Vše začne v sobotu 2. března závody v mixech, víkendem 9.-10. března proběhne mistrovství dorostu, juniorů a dospělých a vše završí mistrovství mládeže v národní disciplíně VzPu30 vleže v sobotu 30. března.

Výsledky VC Středočeského kraje včetně grafického záznamu zásahů najdete na www.chmel.org.

Foto ze soboty 16. února 2019

Foto ze neděle 17. února 2019