Jarní cena Přezletic – 23. 5. 2015

V sobotu 23. května jsme vyrazili na Jarní cenu Přezletic. Předpověď počasí slibovala příjemné podmínky, což se nakonec potvrdilo. Ostatně počasí je pro tuto útulnou střelnici zásadní. Už jsme tu zažili déšť, chlad, mlhu či naopak vedro a ostré slunce. Dnešní relativně teplé počasí pod mrakem vytvořilo stejné podmínky pro všechny směny.

Jako předvoj v první směně startovala Denisa Vadinská. Vzhledem k jejímu teprve čtvrtému závodu je výsledných 538 bodů výborným výsledkem a zároveň novým osobním rekordem.

Do druhé směny dorazil zbytek výpravy včetně svátečního střelce Miloše Paprockého. A jak nakonec dopadli? Na medailové umístění po rozdělení startujících na mladší a starší dorost dosáhl v poslední době výborně střílející Matěj Zmátlo s 570 body, které mu nakonec vynesly třetí místo. Na osmém místě skončila Katka Skalová s 562 body, v závěsu na devátém místě Lukáš Novotný s 561 bodem. Na 20. místě skončila Barbora Neumanová s 545 body. Všichni v kategorii mladší dorost. Vyloženě špatné výsledky to nejsou, ale všichni umí průměrně o 5 bodů více. No, snad příště. Navíc stále čekáme na probuzení naší Šípkové Růženky – Báry.

Jediná Katka Skalová se navíc zúčastnila dostřelu malorážkového standardu 3 x 20 ran.  Výsledky budou doplněny později… Ostatní, kteří standard střílí, šetřili síly na zítřejší druhé kolo letní Duklácké mládežnické ligy.

Ještě bych neměl zapomenout na výsledek svátečního střelce Miloše Paprockého, který s 566 body a třetím místem, překvapil nejen sám sebe.

A závěrem pár fotek našich střelců z vyhlášení výsledků.

prezletice-matej prezletice-katka
prezletice-lukas prezletice-bara
prezletice-milos