Mistrovství ČR ze vzduchových zbraní

Tak, a máme tu konec vzduchovkové sezóny. O víkendu 18.-19. března se v Plzni Lobzích konalo Mistrovství ČR ze vzduchových zbraní.

Ještě, než se dostanu k výsledkům MČR, letmo se vrátím v čase o týden později, kdy se v Hradci Králové konal závod Memoriál Aleny Greplové. Nejdříve se zastavím u Elišky Hrubé, která měla na minulém závodu smůlu, protože odešlo těsnění u kartuše, což poznamenalo její výsledek. Oprava se povedla a mohla zapsat výsledek 281,7 bodů. Snad jí pomůže se kvalifikovat na Mistrovství ČR ze vzduchových zbraní mládeže (VzPu30 vleže), které se koná dva týdny po právě proběhlém mistrovství. Dařilo se i v kategorii VzPu40 dorostu, kde zvítězila Tereza Novotná (407). Ve VzPu60 mužů a juniorů vyhrál Lukáš Novotný (620,1) a ve stejné disciplíně v kategorii žen a juniorek brala druhé místo Barbora Hájková. Příprava na republiku se vydařila.

VL Memoriálu Aleny Greplové 2023

V sobotu se na MČR střílela vzduchová pistole, v neděli vzduchová puška. V sobotu se představila Dagmar Šátková ve VzPi60 žen a Karel Jirásek ve starším dorostu. Dáša umí sice víc, ale vyloženě nezklamala. Nástřel 544 body jí vynesl 11. místo. S družstvem Středočeského KS obsadila páté místo. Pro Karla to byla první republika a asi se na něm podepsala – 314 bodů stačilo na 23. místo. Ptáte se, proč neuvádím jméno Miloš Novotný? Ten se rozhodl, že dokud nepřekoná 540 bodů, tak na republice nemá co dělat. Sice se mu to povedlo týden před republikou v Hradci, ale to už bylo po přihláškách a nominacích. Snad tedy příští rok :-).

Neděle nezačala a neskončila vůbec dobře pro Lukáše Novotného, který nastoupil jako první z našich střelců ve VzPu60 juniorů. Bohužel, postihla ho závada na zbrani, kterou nebylo možné odstranit a takto neslavně pro něj skončila derniéra mezi juniory. Snad bude mít víc štěstí v dalších závodech. Barbora Hájková mezi juniorkami skončila na 11. místě (605,3). V družstvu Středočeského KS brala bronzovou medaili.

MČR 2023 vzduch – družstva juniorek VzPu60 (Báro, kde jsi 🙂

Juniory máme za sebou a zaměříme se na VzPu40. V kategorii mladšího dorostu si Tereza Hamouzová dala osobák 375,2 a Tereza Hofmanová se k němu na bod přiblížila s nástřelem 373,2. Sice to zatím na nejlepší nestačí, ale do budoucna velký příslib. Jen tak dál, děvčata! Ve stejné kategorii si Eliška Svobodová vybojovala 9. místo za 402,2, ale s družstvem Středočeského KS si také odnesla bronzovou medaili.

MČR 2023 vzduch – družstva mladší dorostenky VzPu40

Vojta Tandler startoval ve VzPu40 staršího dorostu a měl by si vzít příklad z nejmladšího dua Tereza a Tereza, protože coby ostřílený matador by měl mít na víc než jen 357,5 bodů. Takže Vojto, rychle zapomeň na tento výsledek a vrhni se po hlavě do dalšího tréninku!

Nejvíc úspěchů nám přinesla VzPu40 starších dorostenek. Terka Novotná obsadila 6. místo za 406,1 bod a o lepší umístění jí připravily dvě „ulítlé“ rány do osmičkového kruhu. Aneta Hepalová dala 400,7 a skončila osmá. Terka se navíc odnesla titul mistra ČR v čistě dívčím družstvu Středočeského KS a Aneta stříbro za druhé místo s mix družstvem Středočeského KS.

MČR 2023 vzduch – družstva starší dorostenky VzPu40

VL Mistrovství ČR vzduchové zbraně

Vzduchovková sezóna je téměř za námi, ještě nás čeká závod vleže v Pátku u Poděbrad s názvem Pohár Srdce Symfonie a republika mládeže. A jen to co nám to počasí dovolí, vrhneme se po hlavě do tréninku a závodů v malorážce.