Mistrovství ČR mládeže 2023

Dva týdny po „dospělém“ MČ republiky ze vzduchových zbraní se na stejném místě a střelnici v Plzni Lobzích konalo Mistrovství ČR mládeže, tj. disciplína vzduchová puška 30 ran vleže v kategorii do 12-ti a 14-ti let.

Největší zastoupení jsme měli v chlapcích do14-ti let. Janu Veselému se nepodařilo vystoupit ze svého stínu a výkonem 300,2 skončil hluboko v poli poražených. Ale příští rok má další šanci svůj výsledek vylepšit. David Hepnar statečně bojoval o finálovou osmičku, ale ta mu nakonec těsně utekla. Ranou 9,5 v poslední položce si nešťastně odstřelil účast ve finále- škoda. To Michal Kuchyňa svojí šanci chytl za pačesy a z pátého místa postoupil do finále. V něm bojoval statečně, ale v první dvouranné položce dal dvě devítky a to finále neodpouští. Nakonec z toho bylo osmé místo. Pro Davida i Michala tím končí éra vleže a začíná vstoje. Ať se daří! A abych nezapomněl – Jan, David a Michal skončili v družstvech na 14. místě.

A nakonec jsem si nechal naši nejmladší střelkyni Elišku Hrubou (2013). Myslím, že nebudu přehánět, že pokud zůstane u střelby a bude trénovat jako doposud, tak o jejich úspěších ještě uslyšíme. Konečně se nevrtěla a odstřílela závod jak od ní trenér Milan požadoval a výsledkem byl vylepšený osobák 292,0 body! Super, jen tak dál!

Tímto závodem jsme udělali tečku za vzduchovkou sezónou a pomalu se začínáme připravovat na tu malorážkovou.

Výsledková listina MČR mládeže 2023