Poslední závody před republikou

Sami vidíte, že mi to nepíše. Ne, že by se nic nedělo, ale času není nazbyt. Sezóna finišuje a finišují práce na vzduchovkové střelnici, aby byla včas připravena na novou sezónu. Proto se ve stručnosti zaměřím na větší srpnové akce včetně finále ČPM a KZR v první polovině září.

Po našem závodu Potkali se u Kolína 2023 bylo v popředí zájmu třetí kolo ČPM a KZR, které se konalo jako obvykle v Plzni 11.-13. srpna. V KZR jsme opět měli pouze Terku, protože Bára byla na přijímači svého nového působiště na vysoké škole v Brně. Terka v pátek ani v sobotu neměla svůj den. Neděle už jí vyšla lépe s výsledky přes 570 v třípolohových závodech.

O týden později se na stejném místě konalo 3. kolo Českého poháru mládeže ČPM, jehož součástí bylo i Akademické mistrovství ČR. V disciplně vzduchová puška 40 ran nám udělala radost Aneta Hepalová, která vyhrála výkonem 405,1 bod. Matějovi se naopak vzduchovka nepovedla vůbec a to samé lze říci i jeho výsledku v disciplíně 60 ran vleže. Anetě se v třípolohovém závodu ani vleže už tolik nedařilo a výsledkem byly podprůměrné výsledky. Michal Kuchyňa taky umí líp, ale vyloženě nezklamal. V Akademické republice nás reprezentoval pouze Lukáš Novotný – páté místo ve vzduchovce, šesté v třípolohovém a sedmé vleže.

Finálové kolo ČPM a KZR se konalo opět v Plzni od 8. do 10. září. V KZR jsme měli jen Terku a ta si dala pěkný výsledek ve vzduchovce (618,3). Třípolohovka už jí tolik nevyšla a nepřešla pře 570 bodů (568). V ČPM nám udělal velkou radost Eliška Svobodová ve vzduchové pušce, která zvítězila ve výborném výkonu 410,2 body.

ČPM 2023 finále – Eliška Svobodová – 1. místo, VzPu40

Anetě se tentokrát moc nedařilo a nepokořila hranici 400 bodů (396,5). Elišce se dařilo i v vleže a odvezla si třetí místo za výkon 581 bod.

ČPM 2023 finále – Eliška Svobodová – 3. místo, SM60

Na sedmém místě skončila Aneta za 579 bodů. V třípolohové závodu děvčata těsně skončila za stupni vítězů – čtvrtá Aneta (559) a pátá Eliška (558). Holky si zaslouží velké poděkování za reprezentaci v ČPM!

ČPM 2023 finále -Aneta Hepalová, Eliška Svobodová – 4. a 5. místo, SM3x20

A abych nezapomněl, velkou radost nám svým výkonem a novým osobákem 585 bodů udělal Michal Kuchyňa. Sice to ve velké konkurenci stačilo „jen“ na osmé místo, ale super výsledek!

Poslední závod před republikou jsme naplánovali na GP Hradec Králové. V sobotu Michal Kuchyňa navázal na výkon z finále ČPM a za 580 bodů bral druhé místo!

GP Hradec Králové – Michal Kuchyňa, 2. místo, SM60

Eliška Svobodová skončila třetí vleže za 578 bodů.

GP Hradec Králové – Eliška Svobodová, 3. místo, SM60

Terce Hofmanové se moc nevedlo – 548 bodů je u ní spíš podprůměrný výsledek, ale vysloveně propadák to není. Družstvo dorostu tvořené výše uvedenými skončilo čtvrté.

V neděli byl na pořadu třípolohový závod. Terka Novotná skončila druhá za výkon 570 bodů, Aneta na bramborovém místě za 559 bodů a Eliška šestá za 556 bodů.

A za týden nás čeká republika!